Teruggekeerde ISIS-strijdster Laura Hansen zeurt over haar privacy

Teruggekeerde ISIS-strijdster Laura Hansen zeurt over haar privacy

Net weer terug in Nederland, en nu al aan het klagen over de first world problems. Ja, deze Syriëgangster heeft wel lef. Laura: wie z'n met een lang gewaad bedekte billen brandt, moet op de blaren zitten!

De zaak tegen teruggekeerde Syriëganger Laura Hansen is van start gegaan, en meteen weet de 20-jarige vrouw die door de Telegraaf wordt aangeduid als 'jihadbruidje' het schamele beetje moreel krediet waarover ze nog beschikte kwijt te spelen. Laura wil namelijk dat haar zaak achter gesloten deuren behandeld wordt:

"Jihadbruidje Laura Hansen wil dat de rechtszaak tegen haar achter gesloten deuren wordt gehouden. Haar raadsvrouw zal dit morgen in een zogeheten privacyverzoek vragen aan de Rotterdamse rechtbank. Die heeft dit vanmorgen bekend gemaakt.

Hansen haar zaak zal morgen niet inhoudelijk worden behandeld. Er staat een zogeheten pro forma zitting gepland waar het Openbaar Ministerie zal vragen om verlenging van de voorlopige hechtenis. De Zoetermeerse (20) zit nu al ruim drie maanden vast op verdenking lid te zijn van een terroristische organisatie en het voorbereiden van een aanslag."

Los van het feit dat de Laura zich aanstelt - als ze zoals ze beweert daadwerkelijk onschuldig is, hoeft ze toch nergens bang voor te zijn? - is het eigenlijk ook gewoon onbeschoft naar alle andere Nederlanders om zo'n verzoek om privacy te doen. Terwijl wij hard hebben gewerkt en belasting betaald, was Laura lekker de beest aan het uithangen met alle onthoofders, ontvoerders en martelfanaten in het Midden-Oosten. En nu ze dat bloeddorstige feestje wel weer gezien heeft en terugkeert naar Nederland hebben wij niet het recht om te beschikken over de informatie omtrent de verschrikkelijke dingen die ze potentieel gedaan heeft in Syrië? Sodemieter toch op, zeg! We mogen toch gewoon te weten komen wie er straks weer tussen ons komt wonen in een rijtjeshuis?

Het is dan ook te hopen dat de rechter Laura's verzoek afwijst, want dit is een zaak die het verdient in de openbaarheid gevoerd te worden. Nederlanders moeten gewoon weten of ze een berouwvolle naïeveling in hun midden hebben, of een terroriste die afschuwelijke misdaden op haar geweten heeft.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties