Hoera! ISIS-beulen zitten als ratten in de val in Mosul: het Irakese leger rukt bijzonder snel op

Hoera! ISIS-beulen zitten als ratten in de val in Mosul: het Irakese leger rukt bijzonder snel op

Het jihadistische bloedsprookje van kalifaten, moord en terrorisme lijkt in de Irakese stad Mosul zeer binnenkort tot een einde te gaan komen.

Het moordkalifaat van ISIS bestaat nu nog slechts fragmentarisch, maar gezien de kracht en het momentum van alle strijdkrachten die momenteel de terroristische bende bestrijden - een bonte coalitie van NAVO-bommenwerpers, Amerikaanse elite-troepen, de Russische luchtmacht, guerilla-eenheden van Koerden, Hezbollah en Iran, en de landmachten van Syrië, Irak en Turkije - lijkt het definitieve oprollen van ISIS niet lang meer op zich te laten wachten.

Eén stad die zelfs binnen dagen of zelfs weken bevrijd zou kunnen worden uit de ijzeren greep van de sadistische moslimgroepering, is de Irakese stad Mosul. Al ruim twee weken wordt de stad van alle kanten omsingeld en wordt ISIS daar steeds verder in het nauw gedreven.

Met name het Irakese leger zit de bloeddorstige terroristen echt op de hielen:

"Iraakse militairen zijn de stad Mosul zeer dicht genaderd. Volgens officieren hebben ze het plaatsje al-Karama bereikt, een paar kilometer ten oosten van het centrum van Mosul.

Het leger is samen met milities van Koerden en sjiieten op 17 oktober een offensief begonnen om de terreurbeweging IS uit de stad te verdrijven. Karama is onderdeel van het nieuwere deel van het district Mosul, op de oostelijke oever van de rivier de Tigris. Het centrum van Mosul ligt op de westelijke oever van de rivier."

Ik zou zeggen, gooi er nog een tandje bij en zorg dat Mosul reeds met Pakjesavond volledig bevrijd is. Dan kan Sinterklaas de verderfelijke ISIS-strijders meenemen in de zak naar Spanje en kunnen de gevluchte christenen uit Mosul met Kerstmis gewoon weer naar de kerk. Zou dat niet mooi zijn, een zalige vrede voor Kerstmis in Mosul? Ik help het in ieder geval alle mensen die gevlucht zijn uit die plaats, of daar zelfs nu nog zitten, van harte hopen!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
ISIS Irak Mosul Irakese leger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties