Werken tot je erbij neervalt: AOW leeftijd wordt 67 jaar en 3 maanden

Werken tot je erbij neervalt: AOW leeftijd wordt 67 jaar en 3 maanden

Over een aantal jaar gaat niemand met pensioen. Dat is dan namelijk veel 'te duur.'

Geen wonder dat het kabinet het een ge-wel-dig idee vindt om zoveel mogelijk ouderen te euthanaseren:

De AOW-leeftijd gaat in 2022 met drie maanden omhoog. De regeling geldt voor iedereen die na 1954 geboren is.

Dat melden bronnen rond het Binnenhof aan het ANP en de Volkskrant. In 2012 is afgesproken dat de pensioenleeftijd automatisch omhoog gaat als de levensverwachting stijgt. Zo'n verhoging moet dan vijf jaar van tevoren worden aangekondigd.

Ik kan me de tijd nog herinneren dat mijn vader -- geboren in 1959 -- te horen kreeg dat hij tot zijn 67e moest doorwerken. Nu komt daar dus nog eens drie maanden bij. Voorlopig, tenminste. Als VVD en/of PvdA het na de volgende verkiezingen weer voor het zeggen krijgen twijfel ik er namelijk niet aan dat ze nogmaals gaan kijken naar de pensioenleeftijd en die wellicht wéér verhogen. Misschien naar 67 jaar en 6 maanden of zelfs naar 68 jaar. Wat maakt het uit? Die oudjes hebben toch niets te zeggen in ons land. Als dat wel zo was zag het systeem er immers héél anders uit.

Over de PvdA gesproken: die partij wil het mogelijk maken om alsnog op je 65e met pensioen te gaan, maar dan moet je akkoord gaan met "een korting." Dit betekent dus dat je best op die leeftijd kunt ophouden met werken, maar dat je financieel dan meteen in de problemen komt. Want dat is blijkbaar "heel sociaal."

Maar goed, we kunnen hier natuurlijk regelmatig over klagen, maar dat verandert niets. Op de lange termijn zit er maar één ding op: de pensioenvoorziening helemaal privatiseren. Jawel, de overheid moet er helemaal uitgehaald worden en iedereen moet zélf gaan sparen voor zijn of haar oude dag. Misschien dat dan niet iedereen op zijn 65e kan stoppen, maar wel veel meer mensen dan nu.

En nee, dat is absoluut geen slecht idee. De gemiddelde Nederlander kan zijn geld namelijk veel beter zelf investeren: de winst is groter als je het zelf doet dat wanneer je gedwongen wordt om elke maand een bepaald deel van je loon af te staan aan Vadertje Staat. Die investeert het namelijk a) nauwelijks, b) niet bijzonder verstandig, en c) pas nadat onze vrolijke ambtenaren lekker wat geld voor zichzelf hebben afgeroomd op de bureaucratie in stand te houden.

Het is óf die optie óf allemaal massaal euthanasie laten plegen als we een hoge leeftijd bereiken. Dat laatste is ongetwijfeld wat de overheid wil, maar op de één of andere manier denk ik niet dat de gemiddelde Nederlander er een fan van is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties