Duitsland: ISIS claimt verantwoordelijkheid voor steekaanval waar tiener bij omkwam. Politie zoekt naar motief

Duitsland: ISIS claimt verantwoordelijkheid voor steekaanval waar tiener bij omkwam. Politie zoekt naar motief

Dit kan echt alleen in Europa anno 2016.

Het aan ISIS-gelieerde 'persagentschap' (lees: propaganda-arm) Amaq heeft laten weten dat de radicale moslimslachters verantwoordelijkheid claimen voor een aanval met een mes op 16 oktober in het Duitse Hamburg. Daar kwam toen een tiener bij om het leven.

Volgens de haatbaarden was de aanval het resultaat van hun oproep aan sympathisanten om overal in Europa aanslagen te plegen en zoveel mogelijk onschuldige slachtoffers te maken. Met andere woorden, het vormt deel van de radicaal-islamitische 'jihad.'

In een officiële verklaring stelt ISIS dat "een soldaat van Islamitische Staat op deze 16e van deze maand twee individuen heeft neergestoken in Hamburg." De actie kwam als antwoord op ISIS oproep om "burgers van landen die meedoen aan de ISIS-coalitie aan te vallen." Bij de aanval kwam een 16-jarige jongen om het leven. Een 15-jarig meisje dat bij hem was werd ook gestoken, maar overleefde het gelukkig.

De dader wordt beschreven als iemand van 23-25 jaar oud en afkomstig "uit het zuiden." Daarmee bedoelen ze dus niet het "zuiden" van Duitsland.

Als je die zaken bij elkaar optelt is het natuurlijk duidelijk wat type dader achter deze brute moord zit: een islamitische slachter. Helaas denken de Duitse autoriteiten daar heel anders over. Die zeggen namelijk nog steeds op zoek te zijn naar de dader én naar een motief.

Even denken hoor: ISIS claimt de aanslag, de dader was een immigrant... goh, wat zou het motief toch kunnen zijn? Moeilijk, moeilijk.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer