Thaise autoriteiten hebben verdachte op het oog voor bomaanslag in Bangkok

Geen categorieaug 18 2015, 12:00
De dader van de bomaanslag die gisteren aan 22 mensen het leven kostte, lijkt een gezicht te krijgen.
Gisteren kreeg de Thaise hoofdstad Bangkok te maken met een grote explosie in het toeristische hart van de stad. Vandaag, één dag later, is het stof neergedaald en worden de eerste zaken duidelijk.
Ten eerste heeft men een verdachte op het oog. Alhoewel de Thaise politie nog voorzichtig is en voorlopig nog geen definitieve verbanden wil leggen, heeft men beelden vrijgegeven van een mogelijke dader. De man is op registraties van veiligheidscamera's te zien, en hij was met een verdacht pakketje in de weer:
Kort voor in Bangkok maandag een bom ontplofte waardoor 22 mensen omkwamen was op die plek een man met een verdacht pakketje. Camerabeelden hebben dat aangetoond, zei de hoogste baas van het leger in Thailand dinsdag. Meer details gaf hij niet.
,,Hij reisde alleen", zegt een woordvoerder volgens de Thaise krant Khao Sod. Met een tuktuk ging hij naar de tempel. Vlak daarna vertrok hij weer, met behulp van een motortaxi."
De autoriteiten zijn nog wel voorzichtig: ,,We moeten de beelden nogmaals goed bekijken om zeker te weten of er een verband bestaat tussen deze man en de aanslag."
Ook hebben de Thaise autoriteiten voorlopig uitgesloten dat de aanslag is gepleegd door rebellen uit het zuiden van het land. Ondanks dat zij geregeld aanslagen uitvoeren, lijkt het type bom wat gebruikt is niet op het wapentuig dat vaak wordt ingezet door de Zuid-Thaise opstandelingen. Gedacht wordt nu aan een aanslag van internationale islamitische terroristen, maar meer dan een theorie is dat op het moment niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten