Theo Hiddema (FvD) geholpen aan heup en nu revaliderend

Geen categoriejan 07 2019, 13:00
Theo Hiddema, Tweede Kamerlid namens Forum voor Democratie (FvD), heeft een onaangenaam kerstreces beleefd. De ondertussen 74-jarige strijder van de renaissancevloot had last van zijn heup en kon hierdoor steeds minder goed lopen. Hij werd geopereerd en kreeg een nieuwe. Nu verblijft hij in een zorghotel om te herstellen van zijn operatie. Daar volgt hij ook een revalidatieprogramma dat hem er weer bovenop moet helpen. Maar dat valt hem zwaar, zo schrijft de Telegraaf.
De operatie is in ieder geval geslaagd en Hiddema laat weten dat het ook wel nodig was. Hij liep al langere tijd rond met pijn. Hiddema: "Er moest wat gebeuren en dus heb ik die operatie laten doen. Je moet het tijd geven." Of er voldoende tijd is voor een revalidatie om actieve deelname aan de verkiezingen te garanderen moet dus nog blijken. Hiddema staat namelijk als lijstduwer op de lijst van Forum voor Democratie voor de Eerste Kamerverkiezingen, dat betekent dat hij niet veel campagne hoeft te lopen en vooral met zijn 'aanwezigheid' de lijst een duwtje wil geven. De verkiezing vindt immer getrapt plaats. Dagenlang rondlopen met flyers zal dan ook wel niet worden verwacht van de 74-jarige simpelweg omdat het niet nodig is.
Hiddema staat bekend om zijn ontnuchterende en scherpe geest. Onlangs nog autoriseerde hij het schrijven van het boek ‘Mr. Hiddema in de politiek’ door Stan de Jong. Daarin beschrijft hij onder meer de belangrijke rol van zijn vrouw en haar zus in zijn besluit om politiek actief te worden. Hiddema zou hebben gebeld met zijn schoonzus (zijn vrouw is overleden red.) om 'een vertrouwde stem' te horen en adviezen te krijgen. Niet veel later ging hij er volledig voor en belandde samen met fractievoorzitter Thierry Baudet in de Tweede Kamer. Jammer genoeg hebben we de afgelopen maanden weinig gezien van de Hiddemeister. Wellicht dat de lichamelijke klachten daarmee verband hebben. Baudet was wel veelvuldig in beeld en schitterde in het Marrakeshdebat, maar Hiddema hebben we al een tijdje niet meer gezien.
Laten we hopen dat we binnenkort weer kunnen genieten van 'Hiddema in de politiek' en wensen hem daarom ook van harte beterschap.

Theo Hiddema (FvD) in de Tweede Kamer versus DENK-Kamerlid Öztürk

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten