snapshot8

Theo Hiddema is niet onder de indruk van Antifa-protest, legt uit wat écht fascisme is

Geen categorieaug 18 2017, 18:00
Amsterdam was gisteren een decor van een demonstratie door zelfbenoemde 'anti-fascisten'. Zij marcheerden in solidariteit met de Antifa-betogers in Charlottesville, maar richtten hun pijlen vooral op Forum voor Democratie.
De demonstranten droegen borden waarop "Forum voor Democratie" werd betiteld als "Schorem voor Demagogie". Als je het oneens bent met extreem-links, dan ben je dus kennelijk een fascist aldus deze betogers. Een nog belachelijkere beschuldiging is nauwelijks denkbaar: Forum zet zich immers in voor méér democratie, terwijl het fascisme zich juist verzet tegen democratie.
Maar dat feiten niet uitmaken voor extreem-links, dat wisten we natuurlijk al. FVD-Kamerlid Theo Hiddema was dan ook totaal niet onder de indruk van het protest. In een interview met Geenstijl-verslaggever Tom Staal legt hij fijntjes uit wat fascisme wél is.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/898510801211936769
De Hiddemeister omschrijft de betogers als een pure vorm van "anti-fascistisch fascisme".

"Ze dragen zelfs dezelfde kleding: zwart. Laarzen, venijnige blikken, agressief. Onverdraagzaamheid spat uit de ogen. Vijandbeelden, 'mores leren', 'sla d'r op'... Het ziet er heel onguur uit."

En dat de betogers inderdaad een stel ongure activisten zijn, blijkt wel uit hoe ze vervolgens omgaan met Tom Staal. De verslaggever wordt het werk compleet onmogelijk gemaakt en de demonstranten worden zelfs een aantal keer fysiek. Zó fanatiek zijn deze 'anti-fascisten'. Geen enkele tolerantie voor andere denkbeelden dan de hunne. Als je hen niet steunt, dan ben je een nazi.
Veel totalitairder wordt het niet. Gelukkig zien de meeste Nederlanders dit extremistische zooitje voor wat het is: een verzameling extreem-linkse activisten met een hekel aan vrijheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten