Thierry Baudet bewijst: de hype rond Jesse Klaver is overtrokken, Forum doet het dubbel zo goed op sociale media!

Geen categoriemrt 10 2017, 17:15
Linkse media berichten dolenthousiast over de "meetup" waarbij Jesse Klaver zich door duizenden aanhangers liet toejuichen. De populariteit van de "Jessias" wordt echter zwaar overschat.
Hij is niet weg te slaan uit de linkse media: Jesse Klaver, die vanwege de haast sekte-achtige toewijding van zijn aanhangers ook wel spottend wordt aangeduid als de "Jessias". Het lijkt erop dat veel media de spottende ondertoon van die term niet begrijpen, want de gifgroene lijsttrekker van GroenLinks wordt door hen als een halfgod vereerd. Klaver zou enorm veel losmaken onder jongeren, en een ongelooflijk actieve achterban hebben op sociale media.
Het klopt dat Jesse Klaver populair is onder jongeren en het goed doet op sociale media, maar zijn aanhang verbleekt bij die van Forum voor Democratie. De partij van Thierry Baudet en Theo Hiddema plaatste na Klavers "meetup" cijfers over hun zogeheten engagement op sociale media. In andere woorden: hoeveel likes, shares en reacties krijgt de partij? De cijfers tonen aan dat de steun voor Baudets Forum voor Democratie meer dan dubbel zo groot is als die voor Klavers GroenLinks:
https://twitter.com/fvdemocratie/status/839936359955640321
Het verschil is dat Jesse Klaver vooral veel aanhang heeft op zijn persoonlijke Facebookaccount, terwijl Forum voor Democratie aanhang bindt aan de Facebookpagina van de partij. Het aantal interacties op de Facebookpagina van GroenLinks is met 51 duizend veel kleiner dan de interacties waar Jesse Klaver op kan rekenen. Dat komt natuurlijk doordat de GroenLinks-campagne volledig is gebouwd rond de persoon van Jesse Klaver, terwijl Forum voor Democratie ervoor kiest om campagne te voeren met inhoudelijke ideeën.
Ook het Financieele Dagblad beweert dat GroenLinks en de VVD het het beste doen op sociale media, terwijl dat dus totaal niet klopt. Thierry Baudet is helemaal klaar met die incorrecte berichtgeving, en geeft de krant een veeg uit de pan op Twitter:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/840202299779796992
Voor Baudet is het te hopen dat zijn enorme aanhang op sociale media zich vertaalt naar een geweldig resultaat bij de verkiezingen op 15 maart. In de peilingen doet Forum voor Democratie het heel goed: de partij kan inmiddels consistent rekenen op twee zetels. Zelf hoopt Baudet dat de peilingen hem onderschatten, want hij mikt zelfs op acht zetels voor FVD. Zo'n resultaat zou natuurlijk een geweldige klap zijn in het gezicht van de linkse media, die Baudet telkens wegzetten als een gek die geen kans maakt op een Kamerzetel. Linkse wegkijkers zullen worden verrast op 15 maart!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten