Thierry Baudet doet aangifte tegen minister Ollongren om haar polariserende uitspraken

Geen categoriefeb 03 2018, 15:00
Eerst deed Geert Wilders aangifte tegen Mark Rutte en nu doet Baudet aangifte tegen Ollongren. Het lijkt een soort trend te zijn om tegen alles en iedereen aangifte te doen, al lijkt er geen schijn van kans te zijn dat men het ook daadwerkelijk gaat winnen. Ollongren heeft stevige uitspraken gedaan over Baudet en dat is voor hem een brug te ver.

De aanleiding voor zijn aangifte zijn uitspraken die de minister gisteravond deed in een lezing in Nijmegen. Ollongren noemde FvD "de nieuwste afsplitsing van het populisme", die "verder gaat waar Wilders ophoudt". Baudets partij lijkt volgens haar "geobsedeerd te zijn door een van de weinige taboes waar ik als progressieve liberaal aan hecht: het praten over rassen in het politieke debat".

Ze doelt hier op de uitspraken van de nummer twee op de lijst van Forum voor Democratie in Amsterdam. Hij gaf aan dat IQ gerelateerd is aan afkomst. In een debat met Femke Halsema heeft Baudet geen afstand gedaan van de uitspraak en heeft gesteld dat het een onderdeel is van het wetenschappelijk debat en niet van het politiek debat. Hij zou daar dus geen uitspraken over doen.
Ollongren en een aantal linkse partijen in de Amsterdamse raad hebben stevig gereageerd op deze gang van zaken, waardoor de hetze tegen Baudet en Forum voor Democratie wordt opgevoerd. Hierdoor lijkt het politieke discours te worden overweldigd door giftige retoriek en is het inhoudelijke debat ver te zoeken. Wat hieruit gaat komen? Daar zullen we snel genoeg achter komen. Op zijn twitter verscheen Baudet met een foto met Theo Hiddema:

Bij het politiebureau om aangifte te doen tegen de Minister van Binnenlandse Zaken. Om 12:30 uur vanmiddag geef ik met mr. Theo Hiddema, die zal optreden als mijn advocaat, een persconferentie in Hotel de l’Europe in Amsterdam.

Thierry en Theo
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten