baudet

Thierry Baudet gaat vol voor Nexit: "Nederland moet zo snel mogelijk uit de EU!"

Geen categoriemaa 12 2017, 22:00
Het Forum voor Democratie is één van de weinige partijen die knalhard voor Nexit pleiten.
Vandaag maakte Thierry Baudet van Forum voor Democratie dankbaar gebruik van Facebook Live, de optie om video's live uit te zenden op Facebook (en ze daar later dan in het archief te plaatsen). Zoals we gewend zijn van de conservatief-liberale voorman behandelde hij het ene onderwerp na het andere met groot gemak. De man heeft duidelijk nagedacht over alle plannen van Forum en beheerst de materie tot en met.
Wat Facebook Live van Forum zo leuk maakt is dat er geen journalist bij komen kijken, maar dat Baudet direct met kiezers zelf communiceert. Zij stellen vragen, hij beantwoordt ze. Simpel.
Eén van de vragen ging over de Europese Unie: "Hoe kijkt Nederland naar de toekomst van Nederland buiten de EU?"
Baudets antwoord was, zoals gebruikelijk, keihard raak:

"Nederland moet zo snel mogelijk uit de Europese Unie, want de Europese Unie dwingt ons om massale immigratie toe te laten. De Europese Unie dwingt ons om open grenzen te hebben. Daar moeten we nu echt mee stoppen, dat hebben we gisteravond ook weer gezien. We moeten nu eerst hier de boel in Nederland opruimen voordat we nog weer veel meer mensen binnenlaten, zoals het kabinet Rutte de afgelopen jaren helaas wel gedaan heeft.

"Ten tweede, we moeten uit de euro want de euro is dramatisch voor onze welvaart, dwingt ons om miljarden over te maken aan zuid-Europa waar de situatie overigens ook niet beter wordt maar alleen maar slechter. De euro leidt er ook toe dat de Europese Centrale Bank een kunstmatig lage rente zet omdat de schulden in zuid-Europa moeten worden ontzien. Dat is heel slecht voor Nederland omdat wij ruim 1300 miljard euro gespaarde pensioengelden hebben. Die verdampen op deze manier."

De toekomst van Nederland volgens Baudet is dan ook vrij simpel: uit de EU "en dan gewoon handel drijven met onze omgeving zonder onderdeel te zijn van een politiek keurslijf."
Het is dieptriest dat het debat over de EU op dit moment niet echt gevoerd wordt in de campagne. Als puntje bij paaltje komt heeft Nederland de meeste problemen namelijk te danken aan Brussel. Als we verlost zijn van de Europese megalomanen hebben we veel meer vrijheid en mogelijkheden om oplossingen te vinden. Natuurlijk begrijpt het partijkartel dat ook, want dan ook de reden is dat ze het zo min mogelijk over 'Europa' willen laten gaan.
Gelukkig zijn er desondanks nog een paar partijen -- waarvan Forum de belangrijkste is -- die het Europese probleem wél stelselmatig aankaarten.
Als Nederlanders de grote problemen in de samenleving écht willen aanpakken zit er maar één ding op: Nexit. Het liefst volgend jaar. Pas dan kunnen we de problemen waar ons land onder gebukt gaat tackelen. Baudet begrijpt dat. Nu de rest van de politiek nog.
Hier de hele Facebook Live video. Henk Otten en Baudet beginnen rond de 27e minuut:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten