Tienduizenden luie docenten staken maar weer

Tienduizenden luie docenten staken maar weer

Het moet nu maar eens afgelopen zijn met die flauwekul.

Dat Millennials en Gen. Z het gevoel hebben dat ze op van alles en nog wat recht hebben is al erg genoeg, maar nu juffen en meesters doen daar blijkbaar dapper aan mee. Want ja, deze docenten staken vandaag maar weer een keer.

Tienduizenden leerkrachten in het basisonderwijs leggen vandaag opnieuw het werk neer. De stakende juffen en meesters protesteren tegen de volgens hen te lage salarissen en te hoge werkdruk.

You can't have your cake and eat it too, beste juffen en meesters. Óf je wilt een lagere werkdruk, óf je wilt een hoger salaris. De twee gaan nooit -- nooit! -- samen. Vraag het maar aan vrienden en familieleden die in de private sector werken. Zij kunnen je ongetwijfeld werken dat hoe meer je verdient in hun sector, hoe meer druk je ervaart, zowel qua uren die je kwijt bent aan je werk als in psychologisch opzicht.

Het ergste van dit verhaal? De meeste basisscholen betalen de stakende leerkrachten gewoon door. Ze slapen dus heerlijk uit, doen helemaal niets, maar krijgen hun loon wel overgemaakt op hun bankrekening.

Lekker hoor. Op de één of andere manier vermoed ik dat heel veel andere mensen dat ook wel zouden willen... maar dat zij dat niet doen omdat ze begrijpen dat dergelijk wangedrag volstrekt onacceptabel is. Blijkbaar denken arrogante Nederlandse docenten daar héél anders over.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties