Tiener is parkeerboetes helemaal zat. Nu heeft hij al 34.000 mensen van hun boetes afgeholpen

Tiener is parkeerboetes helemaal zat. Nu heeft hij al 34.000 mensen van hun boetes afgeholpen

Hij had nooit verwacht dat hij duizenden mensen zou kunnen helpen.

Het is één van de grootste ergernissen voor autobezitters. Je bent net even een minuutje weg, of je had net tien cent te weinig in de meter gegooid... De parkeerwachter is onverbiddelijk, en geeft je zonder pardon een bon onder je ruitenwisser. Joshua Browder is pas 18, maar nadat hij in 9 maanden tijd maar liefst 30 parkeerboetes had ontvangen, besloot hij actie te ondernemen. Nu blijkt dat duizenden mensen daar ook van gebruikmaken.

Joshua richtte de website DoNotPay op. Hiermee kunnen mensen in minder dan een minuut beroep aantekenen tegen een parkeerboete. De excuses staan al klaar: van "onduidelijke verkeersborden" tot "ik moest nodig naar het ziekenhuis" of "de parkeerplaats was te klein", Joshua heeft een alibi voor je. Inmiddels hebben al meer dan 86.000 mensen gebruikgemaakt van de supersnelle service, en maar liefst 40 procent van hen werd de boete kwijtgescholden. In totaal hebben ze daarmee het astronomische bedrag van 2 miljoen pond (oftewel 2,7 miljoen euro) bespaard.

Toch handig, nietwaar? Zeker in Londen, waar parkeren vreselijk duur is, is zo'n service meer dan welkom. Joshua zegt zelf dat hij met zijn website wil opkomen voor zwakkeren in de maatschappij:

"Ik besef nu dat gemeenteraden eerst boetes uitdelen, en dan pas vragen stellen. Helaas hebben veel mensen die een boete krijgen geen tijd, juridische kennis of zin om beroep in te dienen."

Joshua zelf verdient overigens geen cent met zijn website. Hij vindt het belangrijk dat mensen de mogelijkheid krijgen om gratis succesvol beroep in te dienen tegen onterechte boetes, zodat iedereen krijgt waar hij recht op heeft.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer