Timmermans verdedigt grof geweld Spanje: afschaffing rechtstaat is soms nodig om rechtstaat te handhaven

Geen categorieokt 05 2017, 12:00
Huh?
Als je je afvraagt hoe de eurocraten in Brussel denken over het ongelooflijke geweld in Spanje tijdens het referendum in Catalonië, nou, dan hoef je alleen maar de reactie van Frans Timmermans te lezen. De rechterhand van Jean-Claude Juncker laat namelijk weten dat Brussel het gewelddadige optreden van de Spaanse nationale politie van harte steunt:
https://twitter.com/JCdeGraaf/status/915565675061628928
Een paar punten. Ten eerste was het geweld volstrekt niet proportioneel. Bijna 900 mensen werden het ziekenhuis in geslagen. Bejaarden en vrouwen werden helemaal in elkaar gehengst. Stemlokalen werden met geweld geleegd. Zelfs Catalaanse brandweermannen kregen klappen van de politie. Iedereen die zijn stem wilde uitbrengen werd gebombardeerd tot staatsvijand en vervolgens vakkundig afgerost. Daar is niets proportioneels aan.
Het feit dat Timmermans dat wél proportioneel noemt bewijst dat deze man in hart en nieren een totalitaire dictator is. Deze mafketel pleit letterlijk voor grof geweld van de staat om de bevolking af te straffen als het zich niet gedraagt zoals de machthebbers willen. Het is ziek... maar het is ook meteen de ware aard van de Europese Unie. Timmermans belichaamt die.
Daar komt nog eens bij dat de hele uitspraak van Timmermans leest als: 'Om de rechtstaat te handhaven moet je hem soms afschaffen.' Want dat is wat er gebeurde in Catalonië. Mensen hadden opeens geen rechten meer. Iedereen kreeg klappen. De politie ging helemaal los, zonder aanzien des persoons. De oude fascisten zouden trots zijn op zo'n statement. Sterker nog, Timmermans kon weleens direct citeren uit Mein Kampf.
Jammer genoeg voor Timmermans kan zijn argumentatie ook tegen hem gebruikt worden. Zoals oud-PVV Europarlementariër Lucas Hartong uitlegt:
https://twitter.com/LucasHartong/status/915845361566142464
Timmermans kent écht geen schaamte. En juist daarom is hij natuurlijk de perfecte EU-bureaucraat. In Brussel houden ze wel van dit soort totalitaire mannetjes die het charisma niet hebben om via democratische wegen de macht naar zich toe te trekken dus via achterwegen aan de macht komen... en die macht vervolgens gebruiken om het volk letterlijk in het gareel te slaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten