Toen dit meisje zich moest verkleden als een superheld, ging ze als zichzelf. Maar ze is allesbehalve arrogant

Geen categorienov 04 2015, 20:00
Een superheld moet ongelooflijke dingen verrichten om zo genoemd te mogen worden. Volgens haar moeder voldoet dit meisje daar perfect aan.
Eind vorige maand besloot de school van het vierjarige meisje Josie Kimberlin, uit het Amerikaanse Missouri, een superheldendag te organiseren. Elke leerling werd geacht om op die dag te verschijnen, gekleed als een superheld naar keuze. Josie verkleedde zich uiteindelijk als zichzelf. Haar moeder legt uit waarom:

We waren de avond ervoor in haar kledingkast op zoek, maar ze had eigenlijk helemaal niets met een superheld erop hangen. Dus ik vroeg haar: "Wil je niet gewoon als jezelf gaan? Want weet je, je bent je moeders superheldin." En ze werkte dat idee uit en vond het helemaal geweldig.

Elke ouder ziet zijn eigen kinderen natuurlijk als geweldig, maar zou je ze ook meteen een superheld of superheldin noemen? De moeder van Josie bleek in ieder geval een heel goede reden hebben om dit wel te doen: dit kleine blonde meisje heeft namelijk kanker.
Op tweejarige leeftijd werd bij Josie een vorm van leukemie vastgesteld. Het bleek gelukkig uiteindelijk niet de levensverwoestende conditie te zijn die deze ziekte voor zoveel andere kinderen wel is. Binnen een jaar na de oorspronkelijke diagnose werd vastgesteld dat deze superheldin de leukemie succesvol had bestreden: ze werd officieel ziekte-vrij verklaard. Dat is volgens haar moeder haar kracht: dat ze elke dag vol moed deze strijd is aangegaan, en dat ze deze heeft gewonnen.
Het bijzondere kostuum had echter nog een tweede doel. Er waren teksten op geschreven die de superkrachten beschreven. Foto's van het meisje in haar kostuum werden zo veel mogelijk verspreid. De familie hoopt namelijk dat het zien van deze foto's andere kinderen die nog steeds in een zware strijd met leukemie zitten, kan inspireren om net als Josie door te blijven vechten. En daar schuilt misschien haar grootste superheldenkracht: het willen delen van deze overwinning met anderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten