Toeslagenverzieker Rutte ridiculiseert PVV nog eenmaal: 'Als zij de grootste worden, dan sta je er internationaal op!'

Toeslagenverzieker Rutte ridiculiseert PVV nog eenmaal: 'Als zij de grootste worden, dan sta je er internationaal op!'

VVD'er Mark Rutte over een mogelijke verkiezingswinst van de PVV. Bron: Schermafdruk WNL/NPO

VVD-leider Mark Rutte mocht vanochtend aanschuiven bij Goedemorgen Nederland; waar hij de kans kreeg om nog snel even uit te halen naar de PVV. De partij van Wilders is de enige partij die in het kielzog zit van de liberalen en dus achtte Rutte het nodig om nog even snel te katten. Mocht de PVV winnen dan maakt Nederland internationaal gezien geen beste beurt, aldus de demissionaire premier.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Bij Goedemorgen Nederland besloot premier Rutte vanochtend om nog eens PVV-voorman Geert Wilders en zijn partij aan te vallen. De grote man achter de toeslagenaffaire zegt onder meer over een mogelijke verkiezingswinst van de PVV:

"Ik denk dat als je wakker wordt op donderdagochtend en je ziet dat de PVV de grootste partij is van Nederland, dat daar in heel Europa naar gekeken wordt. Dat was in 2017 ook een risico. Dat heb ik toen de kwartfinales tegen het verkeerd soort populisme genoemd. Toen hadden we Trump gekozen in Amerika, wij waren de volgende verkiezingen, daarna kwamen Frankrijk en Duitsland. Nu zou toch hetzelfde zijn dat Europa, Amerika en de rest van de wereld zou denken, als de PVV de grootste partij is wat betekent dit dan voor Nederland?"

Zo weet Rutte tijdens de verkiezingsdagen de PVV opnieuw in het verdomhoekje te plaatsen. Stemmen op de PVV zou een "risico" zijn. Mensen zouden dan namelijk op het verkeerd soort populisme stemmen, aldus Rutte. Wat hij alleen even vergeet te zeggen is dat mensen wellicht uitwijken naar een partij zoals de PVV, omdat de afgelopen kabinetten van Rutte gewoon niet hebben geleverd wat ze hadden beloofd.

Daarnaast is een stem op de VVD een stem op een partij die mensen de vernieling heeft in geholpen met de toeslagenaffaire. Ook dat moet internationaal niet gezien worden als een steun in de rug voor de Nederlandse rechtsstaat, me dunkt.

Dus: Nederland is er niet bepaald op vooruitgegaan dankzij tien jaar Rutte, en om nu de PVV als een groot "risico" neer te zetten is gewoon een slappe poging van de premier om zijn eigen falen te verbergen. Gelukkig krijgt Wilders vanavond de kans om de puinhopen van Rutte een voor een te benoemen tijdens het NOS slotdebat. En dan zullen we nog wel eens zien wie er straks nationaal, dan wel internationaal, "op" staat wegens een wanvertoning.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties