Toevallig: haatmoskee die geld kreeg van terreurorganisatie zamelt €120.000 in met 'benefietactie'

Toevallig: haatmoskee die geld kreeg van terreurorganisatie zamelt €120.000 in met 'benefietactie'

Een ongeluk komt zelden alleen, en al helemaal niet in het geval van de Utrechtse al-Fitrahmoskee.

Haatpredikers heb je genoeg, en ook aan podia voor deze mensen lijkt vooralsnog geen gebrek te zijn. Sterker nog: bij steeds meer moskeeën in binnen- en buitenland komt aan het licht dat er regelmatig haat wordt gepredikt, waarbij sommige plekken zelfs regelrechte recruteringscentra voor organisaties als ISIS blijken te zijn.

Zo ook bij de salafistische al-Fitrahmoskee in Utrecht, waar alles behalve vrede lijkt te worden verspreid tijdens de bijeenkomsten. Zo biedt de moskee ook 'educatieve sessies' aan, maar blijkt dat daarbij ordinaire hersenspoeling plaatsvindt die kinderen moet opvoeden met een haat voor de Nederlandse maatschappij en haar normen en waarden.

Toch is de Utrechtse raad op het moment niet zozeer bezorgd over wat de moskee allemaal uitvoert, maar vooral over de manier waarop. Al eerder werd bekend dat de stichting achter dit salafistisch huis geld had gekregen van de Koeweitse 'Society of the Revival of Islamic Heritage', een naam die al aardig tot de verbeelding spreekt. Dat deze organisatie weinig goeds in de zin heeft, is wel duidelijk aan het feit dat meerdere landen, waaronder de Verenigde Staten en Rusland, haar als een terroristische organisatie beschouwen die gerund zou worden door aan al-Qaida-gelieerde sujetten.

Ja, dat zijn nou echt mensen die we graag toestaan onze gebedshuizen te financieren!

Het zoveelste bewijs dat er iets niet stevig pluis is bij al-Fitrah blijkt wel aan de manier waarop ze met hun financiën omgaan. De verhuurder van het pand waar de stichting huist was van plan hen eruit te gooien omdat ze de huur simpelweg niet betaald hadden.. totdat er opeens miraculeus geld verscheen na een zogenaamde 'benefietactie'!

Maar liefst 109.000 euro achterstallige huur moest er betaald worden, maar het uiteindelijk opgehaalde bedrag heeft de 120.000 zelfs gepasseerd. En dan ontstaat - terecht - de vraag: waar komt dat geld in hemelsnaam vandaan?

Als we de moskee mogen geloven is het allemaal afkomstig van gelovigen die de stichting een warm hart toedragen, maar dat is natuurlijk volstrekt onrealistisch: 120.000 euro krijg je niet eventjes met een simpele collecte binnen. Nee, dit geld komt zeer waarschijnlijk weer van één of andere schimmige organisatie, met nog schimmigere motieven.

VVD en CDA vertrouwen het in ieder geval niet in Utrecht, en eisen dat het college een onderzoek instelt naar de ware herkomst van dat geld. De uitkomst laat zich eigenlijk al raden.

Lees meer over:
Utrecht moskeeën

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties