Tom Dumoulin verovert brons op WK tijdrijden

Geen categoriesep 24 2014, 19:00
Fantastisch.
Met Tom Dumoulin heeft Nederland eindelijk weer eens een topper in huis die grote prijzen kan winnen; misschien geen grote ronde's, maar zeker wel WK's en Olympische Spelen.

Tom Dumoulin heeft woensdag als tweede Nederlander ooit een medaille veroverd bij het WK tijdrijden. De 23-jarige Limburger pakte brons achter winnaar Bradley Wiggins en de nummer twee Tony Martin. Dumoulin hield na ruim 47 kilometer in het Spaanse Ponferrada zeven seconden over op de nummer vier Vasil Kiryjenka uit Wit Rusland: 57.06,16 om 57.13,44. De renner van Giant-Shimano evenaarde de prestatie van Stef Clement, die in 2007 ook goed was voor brons in de rit tegen de klok.

Een geweldige prestatie. Hier kunnen we alleen maar blij mee zijn. Eindelijk weer een topper... die meteen ook maar even een medaille wint.
Overigens vind ik dit ook erg mooi voor Wiggins, de man die door zijn ploeg toch een beetje aan de kant werd gezet voor de Tour de France, maar nu gewoon laat zien dat hij nog altijd één van de beste wielrenners ter wereld is, in ieder geval wat de tijdrit betreft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten