Top idee! KLM biedt re-integrerende stewardessen werk aan in verpleeghuis

Top idee! KLM biedt re-integrerende stewardessen werk aan in verpleeghuis

KLM biedt sinds een half jaar haar personeel de optie om te re-integreren, stewards en stewardessen in het bijzonder. Op deze manier kunnen ze langzaam weer opkrabbelen en terug naar hun eigenlijke functie.

Normaliter bieden bedrijven bij re-integratietrajecten aan om laagdrempelig weer te wennen aan het werk. Bijvoorbeeld door halve dagen te werken of tijdelijk bepaalde aspecten van het werk niet uit te laten voeren door de re-integrerende medewerker.

KLM pakt het anders aan. Het is namelijk nogal lastig voor een stewardess om halve dagen te gaan werken op een vliegtuig! Zo zijn ze begonnen met een pilot (hihi) bij een verpleeghuis in Amsterdam-Noord.

Dit idee, deels voortgekomen uit noodzaak, doet een beetje denken aan het idee van het CDA voor een maatschappelijke dienstplicht. Het zou wel eens inspirerend kunnen werken bij diverse bedrijven in andere sectoren, die als re-integratietraject iets van maatschappelijk toegevoegde waarde aan gaan bieden.

Op die manier kweekt zo'n bedrijf een hoop good-will, heb je geen last van medewerkers op de werkvloer die slechts op 10 procent capaciteit 'draaien', en stimuleert het bijvoorbeeld ook sociaal contact, aangezien half Nederland kennelijk eenzaam is.

Het idee is al onder de aandacht gebracht bij minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dikke kans dus dat er in de toekomst meer van dit soort initiatieven zullen volgen. Super!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties