Paniek bij PvdD! Verontruste leden bezorgd door royement voorzitter

Geen categorieokt 20 2019, 16:00
De boel staat op instorten! De Partij voor de Dieren rammelt aan alle kanten. Marianne Thieme is weg als boegbeeld, de voorzitter is geroyeerd en de peilingen laten een bijna halvering van de zetels zien. Paniek dus!
Binnen de partij is er een groep verontruste leden ontstaan die een petitie is begonnen om een buitengewoon partijcongres af te dwingen. Het zit ze toch niet helemaal lekker dat hun voorzitter afgelopen week keihard uit de partij is geknikkerd. Een besluit waar de fractie niet vooraf van op de hoogte was en puur vanuit het partijbestuur kwam. Vrij logisch dus dat er ergens binnen de gelederen van de partij een clubje ontstaat die toch graag tekst en uitleg wil over deze gang van zaken.
Het royement heeft veel weg van een ondemocratisch besluit. Niet alleen omdat het bestuur zomaar een bestuurslid uit de partij wipt, maar ook vanwege het feit dat de voorzitter destijds met een kleine meerderheid verkozen werd. Er was toen al kritiek vanuit het bestuur. De voorzitter (toen 24) zou namelijk te onervaren zijn.
Het is dus goed mogelijk dat het bestuur het idee had ineens met 'een jonkie' te worden opgescheept door partijleden, terwijl zij heel andere ideeën en verwachtingen hadden. En dat zo'n jong, nieuw voorzittertje dan ook nog het idee oppert om 'mensenzaken' weer eens op de PvdD-agenda te zetten, dat heeft hem vast ook geen goed gedaan...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten