Boeren inspireren bouwsector: bouwers, baggeraars en grondverzetters naar Den Haag

Geen categorieokt 20 2019, 15:00
Boeren, die de afgelopen weken protestacties hebben gehouden, hebben kennelijk andere groepen geïnspireerd om ook te gaan protesteren. Bouwers, baggeraars en grondverzetters maken zich klaar om ook naar Den Haag te gaan!
Waar de boeren tegen protesteren is voor de rest van Nederland in grote lijnen wel duidelijk: stikstofregels en steeds striktere regels, opgelegd door Randstedelingen/Den Haag. De bouwsector heeft schijnbaar óók last van soortgelijke regelgeving, PFAS genaamd.
PFAS is een verzamelnaam voor giftige synthetische stoffen, waarvan er zo'n 1500 kankerverwekkend zouden kunnen zijn. De problematiek omtrent deze stoffen doet denken aan asbest. Omdat niet helemaal duidelijk is hoe gevaarlijk dergelijke stoffen nou precies zijn, heeft staatssecretaris Van Veldhoven werkzaamheden in alle gebieden waar die troep voorkomt, stilgelegd.
Dat is natuurlijk goed voor de gezondheid en de veiligheid, maar niet voor de productiviteit! Diverse projecten zijn compleet stil komen te staan door het PFAS-onderzoek, dat volgend jaar pas afgerond zal zijn.
Het grote probleem binnen de bouwsector is niet zozeer dat men de veiligheid van de arbeiders wil waarborgen, maar dat er met de grote kwast over de gehele sector is gestreken, waardoor ook projecten stilliggen die dat misschien helemaal niet hoeven.
Staatssecretaris Van Veldhoven zegt te zullen gaan kijken of het mogelijk is dat bepaalde projecten wel alvast door kunnen gaan, al lijkt het erop dat het daarvoor al te laat is. En de bouwsector heeft natuurlijk ook een klap meegekregen van de stikstofregels, dat zal ook zeker een rol spelen bij de heersende onvrede in die sector.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten