Totaal gestoorde Kim Jong-Un dreigt met nucleaire oorlog vanwege 'provocatie'

Totaal gestoorde Kim Jong-Un dreigt met nucleaire oorlog vanwege 'provocatie'

Gisteren voerden twee Amerikaanse bommenwerpers oefeningen uit boven Zuid-Korea.

Zoals wel vaker gebeurt bij oefeningen gebeurde dat met echte munitie. Nou ja, in Nederland gebeurt dat niet meer -- voornamelijk omdat er niet genoeg kogels zijn -- maar in de rest van de wereld wel.

Helaas vindt de psychopaat die het voor het zeggen heeft in Noord-Korea, Kim Jong-Un, dat een ongekende provocatie. En die zal, zegt de dikke dwerg, verstrekkende gevolgen hebben.

Noord-Koreaanse staatsmedia noemen de oefening, die de Amerikanen uitvoerden in samenwerking met bondgenoot Zuid-Korea, een ‘roekeloze provocatie’, waardoor het risico op een nucleaire oorlog enorm hoog is. De Amerikanen spelen met vuur, schrijft partijkrant Rodong Sinmun.

Nu de spanningen toch al torenhoog zijn, ‘kan elke fout, elk verkeerd oordeel leiden tot de uitbraak van een nucleaire oorlog, die uiteindelijk zal uitmonden in een nieuwe wereldoorlog‘, aldus de krant.

Leuk hoor, maar helaas voor de Noord-Koreaanse stalinisten is helemaal niemand daarvan onder de indruk. De Kims (die al decennia aan de macht zijn in het achterlijke staatje) dreigen namelijk te pas en te onpas met zo'n oorlog. Als de Amerikaanse president een scheet laat staat Kim Jong-Un klaar om een raket af te vuren. Zo gestoord is die man nou eenmaal.

Natuurlijk is het wel zo dat de internationale gemeenschap nu maar eens moet in grijpen. Deze volidioten hebben de wereld al veel te lang gechanteerd en bedreigd. In het verleden konden we daar een beetje lacherig om doen, maar Kim Jong-Un is nu hard bezig om wapens te ontwikkelen waarmee hij Amerika in theorie kan bereiken. Als hij dat voor elkaar heeft zal hij de boel natuurlijk alleen maar meer chanteren.

Of Rusland en China het fijn vinden of niet, hier moet een einde aan komen. Dit soort wangedrag kan niet getolereerd blijven worden. Op een gegeven moment is het over en uit. Dat 'moment' moet nu maar eens zijn aangebroken. Dit soort flauwekul hoeft Amerika -- en het hele Westen niet -- niet te accepteren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties