Tragisch! 39 doden gevonden in vrachtwagen in Engeland

Geen categorieokt 23 2019, 13:00
Vanochtend zijn er 39 doden gevonden in een container die op een vrachtwagen stond in Engeland. Het gaat vermoedelijk om mensen die illegaal de oversteek wilden maken naar Engeland. Engeland is geschokt door het nare nieuws, want dit gun je niemand. De desbetreffende vrachtwagenchauffeur is aangehouden op verdenking van moord.
In Engeland zit schrik er goed in, politici reageerden geschrokken op de ontdekking van deze ochtend. De vrachtwagen komt waarschijnlijk vanuit Bulgarije en kwam zaterdag Wales binnen, al die tijd konden de mannen in de vrachtwagen er dus niet uit. Over de identiteit en afkomst van de mannen is nog niks bekend.
https://twitter.com/BorisJohnson/status/1186936670169587712?ref_src=twsrc%5Etfw
Er is nog veel onduidelijkheid rondom de zaak, de politie is direct een onderzoek gestart om na te gaan wie de overledenen zijn. Een man uit Noord-Ierland is opgepakt als hoofdverdachte.

Dit is een tragisch incident waarbij een groot aantal mensen om het leven is gekomen”, zegt een politiecommandant. „We onderzoeken wat er precies aan de hand is. Ik verwacht dat dit proces lang gaat duren.”

In het verleden is het al vaker misgegaan met een oversteek van illegalen richting Engeland. De sneue verhalen vanuit het oversteekpunt in Calais herinneren we ons allemaal nog, de laatste tijd leek de situatie onder controle maar blijkbaar gaat illegale mensensmokkel via vrachtwagens nog gewoon door. Met alle gevolgen van dien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten