Trekkers vanaf heden verboden om op het Malieveld te staan!

Geen categorieokt 23 2019, 14:00
Na de enorme protesten in Den Haag heeft de gemeente een algemeen besluit genomen. Vanaf heden is het verboden voor trekkers/tractoren om te staan op het Malieveld. Uit onderzoek van de gemeente blijkt namelijk dat de ondergrondse parkeergarage de druk van al deze boerenrijtuigen helemaal niet aankan. Dus als de boeren in de toekomst nog vaker Den Haag willen 'binnenvallen' mogen ze niet meer op het Malieveld staan.
Het leverde zulke fraaie beelden op; een vol Malieveld waar trekkers vanuit heel Nederland zich hadden gegroepeerd. De gemeente had nadat het veld helemaal omver gereden was onderzoek laten doen naar eventuele schade. Nu blijkt dat al die trekkers op het Malieveld de maximale belastbaarheid van de parkeergarage eronder overtreedt. Dus vanaf heden mogen er helaas geen trekkers meer staan, dit om eventuele rampen te voorkomen.
Het Malieveld blijft wel beschikbaar voor demonstranten, mits zij ter voet zijn. Er geldt alleen een voertuigen verbod in verband met de veiligheid, wat overigens helemaal te begrijpen is.
De gemeente biedt wel een alternatief voor toekomstige demonstranten die wel met voertuigen een signaal willen afgeven, aan de bestrate kant van het veld mag men wel gewoon komen met zijn/haar voertuig. Dus geen zorgen, de trekkers kunnen alsnog Den Haag ontregelen als het moet!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten