Kansloze hypocrisie: Amerikanen die het Midden-Oosten kapot bombardeerden klagen nu over Turkije

Geen categorieokt 23 2019, 15:00
De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Dat spreekwoord is perfect van toepassing op de Amerikaanse minister van Defensie en opvolger van John Bolton, Mark Esper. De chaos in Syrië is compleet nu er weinig over is van de voorheen stabiele regering van president-dictator Assad. Zogenaamde 'pro-Turkse' rebellengroepen zouden in de chaos oorlogsmisdaden hebben gepleegd tegen de Koerden en de Verenigde Staten eisen dat Turkije zich verantwoord, via de Kanttekening.
Het is best opmerkelijk dat de Amerikanen zich plotseling terugtrekken zonder hun bondgenoten fatsoenlijk in te lichten en dan vervolgens beweren dat er wél overleg is geweest. Om vervolgens te gaan klagen als er in de chaos 'iets mis gaat'. Waren ze maar zo accuraat met hun eigen missertjes, maar goed.
Na jaren van terreur gericht tegen de Turkse bevolking -afkomstig uit het door burgeroorlog verscheurde land Syrië- moest Erdogan ingrijpen om de veiligheid van zijn bevolking te garanderen, maar deze acties kunnen op kritiek rekenen van de Amerikanen. Uitgerekend de Amerikanen. Het land die het westen meesleurde in een uiterst destructieve 'war on terror'. Een strijd die heeft geleid tot méér terreur en niet minder. En in het proces werden de (relatief) stabiele landen Irak, Syrië, Libië en Afghanistan volledig gedestabiliseerd en legden de Amerikanen de basis voor de opkomst van ISIS.
Uitgerekend die Amerikanen klagen nu dus over de veiligheidsoperaties van Erdogan. Wat. Een. Grap. Een hele slechte grap.
Voor de mensen in het Midden-Oosten zou het beter zijn als de grote 'westerse mogendheden' de komende jaren gewoon even hun mond houden en gaan reflecteren op hun gedrag aldaar. Want het steunen van jihadisten, het bombarderen van burgers en vervolgens met grote mond op het wereldtoneel anderen de maat nemen over mensenrechten is niet alleen hypocriet, maar volstrekt ongeloofwaardig en een belediging van de intelligentie van de wereldbevolking.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten