Tranen rollen Jos Verstappen over de wangen: 'Dit is ongelooflijk!'

Tranen rollen Jos Verstappen over de wangen: 'Dit is ongelooflijk!'

Max Verstappen heeft vandaag een ongekende prestatie neergezet. De 18-jarige coureur won de grand prix van Barcelona namelijk.

Door zijn winst is Max de jongste coureur ooit op het podium, de jongste winnaar ooit, en de eerste Nederlandse winnaar van een Formule 1 GP. Dat is al ongelooflijk, maar wat het allemaal nog ongelooflijker maakt is het feit dat hij nog maar een paar dagen voor Red Bull reed.

Het was dus een heel andere auto, met een heel andere motor (van een andere fabrikant!), hij werkte met nieuwe mensen waarmee hij nog nooit gewerkt had, en deed het toch eventjes.

Geen wonder dus dat zijn vader Jos Verstappen het na de race niet droog kon houden. En hij had ook nog eens een bloedneus.

Toen Max zich klaarmaakte om het podium op te lopen zei vader Jos:

"Ik kan het niet geloven, het is gewoon ongelofelijk. Hij is nog maar achttien. Het is ongelofelijk hoe goed hij geracet heeft. Ik weet niet wat ik moet zeggen."

En daarna kon hij het nog steeds niet geloven:

"Ik kan het nog steeds niet geloven. De laatste rondjes waren zo spannend, in de wetenschap hoe oud zijn banden waren. Ik ben zo blij. In het begin was ik bang dat de strategie voor hem niet zou werken. Maar toch wel. Natuurlijk ben ik enorm trots, we hebben zoveel samen gedaan om dit te bereiken. Het telefoontje van Red Bull vorige week was een geweldige kans. Wat een geweldige race."

Natuurlijk zijn we nu allemaal aan het feesten. En terecht. Gelukkig zegt Jos Verstappen al dat zijn zoon Max nu ook feest viert, maar dat hij morgenochtend weer gewoon de oude Max zal zijn: de getalenteerde coureur die met twee benen ferm op de grond staat, ongeacht alle media-aandacht.

En dat is voor hem en zijn vader nu opdracht nummer één: rustig blijven. Het is een geweldige overwinning die gevierd moet worden. Maar daarna is het weer verder gaan met testen en geconcentreerd blijven. Het grote doel moet immers zijn om uiteindelijk wereldkampioen te worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties