Transgenders worden bedreigd in AZC's: ''Zo erg was het niet eens in mijn eigen land.''

Geen categorieaug 03 2018, 19:00
Veel mensen vluchten naar Nederland om de open en tolerante cultuur, zoals homofielen en transgenders. Maar op het moment dat die mensen hier komen in AZC's dan blijkt het dat ze net zo goed niet hadden kunnen vluchten. In de centra worden ze gepest en bedreigd door conservatieve landsgenoten of geloofsgenoten. Het laat goed zien wat er in Nederland binnenkomt qua personen en denkbeelden.

Ook Nancy wacht nog in een azc op haar verblijfsvergunning. Ze bevindt zich nog niet in het vrije en ruimdenkende Nederland dat ze voor ogen had. "Het centrum staat in Nederland, maar lijkt in niets op de Nederlandse maatschappij. In het azc leven veel culturen samen, wat fijn is, maar er zijn ook problemen met bekrompen mensen."

"In het azc kwamen langzaam steeds meer mensen erachter dat ik transgender ben. Toen begon het geroddel", vertelt Mahtab. "Het gedrag van met name andere Iraniërs werd steeds vervelender. Zo erg had ik het in mijn eigen land niet eens meegemaakt."

Een oudere Syrische man greep hem zelfs in het kruis: hij wilde weten wat voor geslacht hij had. "Ik weet niet waar hij het lef vandaan haalde. Ik ben meteen teruggedeinsd en liet hem me niet aanraken. Ik dacht: hè, gebeurt dit hier ook al?"

Er zijn stemmen om verschillende centra te maken waarin de mensen worden verdeeld en apart worden opgevangen. Dit zou de frictie moeten verlagen, maar uiteindelijk is het natuurlijk uitstel van executie. Wat er in die centra gebeurt, zal ook gebeuren in Nederland. Dan heb je niet een gesloten omgeving waar het gemeld kan worden en er iets aan gedaan kan worden. Dan gaat het om de open wijde wereld en het lokaal gezag dat niet de mankracht heeft om er iets mee te doen.
Neen, je moet die mensen niet apart houden, je moet duidelijk maken wat de regels zijn in Nederland en wat de cultuur is. Als we ze aan het begin al gaan scheiden, dan kan je de zogenaamde normen en waarden van de Nederlandse samenleving net zo goed weggooien. Dan is er niets meer heilig in Nederland en dan gaan die conservatieve 'vluchtelingen' zich niet aanpassen aan de dominante cultuur.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten