snapshot5

Triest. Jaar na aanslag Bataclan mogen slachtoffers EODM niet naar binnen, maar Sting speelt er 'Inshallah'

Geen categorienov 13 2016, 8:00
Het is een jaar na de bloederige aanslagen in Parijs, maar helaas lijken ze er niet bijzonder veel van geleerd te hebben in Frankrijk... Slachtoffers Eagles of Death Metal mogen niet naar binnen bij de Bataclan, maar Sting mag er wel een islamofiel liedje spelen..
Een jaar na de slachtpartij in de Parijse concertzaal Bataclan gingen gisteren de deuren weer open voor een groot herdenkingsconcert. Nou ja, niet voor iedereen dan. Wie niet naar binnen mochten waren de Eagles of Death Metal. Dit was de band die aan het spelen was op het moment dat gewapende ISIS-strijders de zaal betraden en met AK47's begonnen de aanwezigen dood te schieten.
De bandleden wisten heelhuids te ontkomen, maar mogen de Bataclan niet meer in. Ze hebben namelijk wat onaardige dingetjes over de islam gezegd bij monde van frontman Jesse Hughes. En dat was kennelijk zó erg, dat hij een levenslang toegangsverbod kreeg. Ondanks dat hij op de "eerste rij" zat toen ISIS tientallen mensen vermoordde precies een jaar geleden. Take it away, Jesse:

"Q: Islam is crying wolf about Islamophobia in order to anesthetize us and make us easier prey. A: They know there’s a whole group of white kids out there who are stupid and blind. You have these affluent white kids who have grown up in a liberal curriculum from the time they were in kindergarten, inundated with these lofty notions that are just hot air. Look at where it’s getting them."

En harde dingen zeggen over de islam, dat mag dus niet. Zelfs niet als je getraumatiseerd bent door gruwelijke aanslagen die gepleegd zijn in naam van die ideologie. Zelfs dan niet. Ik heb geen idee welke probleemontkennende én gevoelloze persoon de scepter zwaait over de Bataclan, maar wel dat die man de volkomen verkeerde accenten legt. Wat het is gewoonweg niet uit te leggen dat de Eagles of Death Metal geweerd worden aan de poort, terwijl binnen Sting gewoon lekker z'n nummertjes aan het spelen is. Waaronder dus "Inshallah". Als Allah het wil:
Sting is niet eens een moslim, maar gratis promotie voor de islam op de plek waar uit naam van deze godsdienst één van de bloederigste aanslagen op het Vrije Westen ooit werd gepleegd is toppie. En slachtoffer Jesse Hughes staat buiten in de kou, omdat hij wel eens wat ferme dingen heeft gezegd.
Goh. Je zou bijna denken dat er een beknellende dubbele standaard wordt gehanteerd rondom de islam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten