Lodewijk Asscher zag Rutte en dacht: 'Dat kan ik ook'

Geen categorienov 12 2016, 21:00
Lodewijk Asscher wil niet alleen lijsttrekker van de PvdA worden, hij heeft zijn zinnen ook gezet op het premierschap.
In een ongelooflijk lang interview met de Volkskrant geeft Lodewijk Asscher toe dat hij niet alleen lijsttrekker wil worden van de PvdA, maar ook meteen even premier. Want ja, de PvdA staat natuurlijk op zoveel zetels in de peilingen dat dit wel een heel serieuze overweging is voor de leider van die partij. Ahem.
Hoe dan ook:

Als de PvdA de grootste partij weet te worden, wilt u dan ook minister-president worden?
'Ja, tuurlijk.'

Heeft u daar al vergezichten over?
'Ik heb van dichtbij gezien hoe het is. Dus ja, ik heb er al wel over nagedacht, hoe dat zou moeten.'

U zag Mark Rutte bezig en dacht: dat kan ik ook.
'Ja.'

Dat vind ik dan wel weer mooi. Asscher kijkt naar wat Rutte heeft gedaan -- de economie verzwakt, ouderen de dupe laten worden van zijn wanbeleid, massaal 'vluchtelingen' naar Nederland halen, ZZP'ers de oorlog verklaren -- en denkt dan dus: 'Hé, dat kan ik ook prima!' Ja, niet zo gek he? Rutte is immers gewoon een undercover PvdA'er. Geen wonder dat hij en Asscher zo goed door één deur kunnen.
Vervolgens komt Asscher met de volgende onzin:

Jullie voerden vier jaar lang gezamenlijk beleid.
'Dus het zou raar zijn om ineens weg te lopen van wat we hebben gedaan. Ik ben daar juist trots op. Maar wat betreft de arbeidsmarkt wil de VVD nu iets heel anders dan wat ik in gang heb gezet. Daarbij geloof ik erin dat je een fijner land krijgt als mensen samen optrekken in plaats van tegenover elkaar komen te staan omdat iedereen het maar zelf moet zien te rooien. De omgangsvormen worden steeds schriller, daarover maak ik me zorgen.'

Oh ja, je wilt net zo doorgaan als het kabinet? Dus je wilt ervoor zorgen dat bejaarden maximaal drie keer per dag naar de wc kunnen? Dat vind je ge-wel-dig? En je vindt het ook al fantastisch mooi dat weet-ik-hoeveel Nederlanders zich zorgen maken om hun werk en niet weten of ze volgend jaar werkloos zijn of toch hun eigen kostje nog kunnen verdienen?
En dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit wat Asscher "in gang heeft gezet" onvermijdelijk zal resulteren enorme financiële problemen voor zzp'ers. Blijkbaar is meneer de toekomstige premier (in zijn eigen hoofd dan) daar ont-zet-tend trots op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten