Triest. Media berichten ademloos dat "ministersploeg zich omkleedt voor foto op bordes"

Geen categorieokt 26 2017, 12:00
Dit begint echt zielig te worden.
De meest prominente leden van het mediakartel zijn al uren uitzinnig van vreugde. Niet omdat ze hun werk zo goed doen of omdat hun werkgever alle records breekt, maar omdat hun maatjes van het partijkartel zich opmaken voor de bordesfoto. Want ja, dat is blijkbaar een geweldig evenement voor de 'journalistiek.'
Case in point, de voorpagina van AD.nl:
Screen Shot 2017-10-26 at 12.47.43
Jawel, je ziet dus dat het AD ademloos bericht dat minister Bijleveld "tóch voor kanariegeel" kiest "met vogelspin," en dat de ministersploeg zich omkleedt voor de bordesfoto. Blijkbaar is dat geweldig groot en belangrijk nieuws. Wie draagt wat, wie ziet er hoe uit, wie draagt een kleurrijke jurk en wie gaat voor een zwart óf blauw pak? Vragen, vragen, vragen.
Gelukkig hebben we het AD om die te beantwoorden. Zucht.
Het meest opvallende aan die voorpagina van het AD is dat er geen enkele melding wordt gemaakt van de kritiek op het kabinet van Geert Wilders en Thierry Baudet. Je zou denken dat hun kritiek toch echt belangrijker is dan de kanariegele jurk van Bijleveld, maar nee.
Let wel, tegelijkertijd beweren dit soort media dat nieuwe media als De Dagelijkse Standaard en GeenStijl zich bezighouden met randzaken en geen diepgravend werk verrichten -- of te weinig. De hypocrisie is stuitend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten