Triest: Trump is in China, en linkse media zijn super benieuwd... of hij daar wel kan tweeten

Geen categorienov 08 2017, 20:00
Spoiler: ja, dat kan hij.
Prioriteiten. Iedereen heeft ze, maar helaas zijn ze niet overal even logisch. Neem nou die van linkse media: ze beweren zelf uitermate objectief te zijn, maar hebben in de negen maanden van Donald Trumps presidentschap nog niet één keer iets positiefs over hem kunnen schrijven. En dat terwijl het AD vandaag nog schoorvoetend moest toegeven dat hij het eigenlijk hartstikke prima doet.
De voordelen van president zijn is dat je af en toe lekker op reis mag, en reizen doet the Donald deze week zeker. Japan, Zuid-Korea, China, Vietnam en de Filipijnen: ze krijgen allemaal een bezoekje van 's werelds machtigste man. Deze woensdag en donderdag is hij in China, wat een spannend bezoek belooft te worden. Krijgt Trump het voor elkaar dat China de Noord-Koreaanse fopdictator Kim Jong-Un een beetje in toom houdt? Wat gaat hij doen om het door hem gehate wegkapen van Amerikaanse banen door China tegen te gaan? Allemaal legitieme vragen.
Helaas is dat echter niet waar men het meeste benieuwd naar is. Nee, men lijkt vooral benieuwd te zijn of het gaat lukken Trump te censureren. De Amerikaanse president gebruikt Twitter actief als nooit tevoren, en laat dat medium nu net verboden en geblokkeerd zijn in China, zoals die communistische vrijheidshaters daar ook met Facebook en Instagram doen. De grote vraag was dan ook: krijgen we eindelijk twee dagen radiostilte van Trumps kant als hij niet kan tweeten?
Helaas werden ze al snel teleurgesteld. Halverwege de middag verscheen namelijk deze tweet:
Oftewel, meneer kan ook in het repressieve China prima zijn berichten van 140280 tekens de wereld in sturen. Iedereen die ook maar de kleinste hoop had dat dat niet zo zou zijn, hield zichzelf natuurlijk keihard voor de gek: alleen al het idee dat Trump in China hopelijk afhankelijk zou zijn van geblokkeerde, Chinese netwerken is natuurlijk van de zotte: zijn team heeft ongetwijfeld eigen communicatiemiddelen mee.
Maar ach, een mens kan hopen: vooral als die mens een linkse, verbitterde redacteur is die na een jaar nog steeds niet akkoord kan gaan met democratische verkiezingsuitslagen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten