Triomfantelijke NOS na 'Rotterdam': Waarom vertrouwt Nederland de overheid nou niet gewoon?'

Geen categorieaug 24 2017, 21:00
'Vertrouw de overheid nou maar, ze hebben alleen het beste met jullie voor!' is de boodschap.
Onze fijne staatsomroep de NOS doet die bijnaam donderdag weer eens eer aan hoor! Nadat gisteren op het laatste moment een concert van de Amerikaanse band Allah-Las in de Maassilo te Rotterdam werd afgezegd om een terreurdreiging, begon het linkse mediakartel zoals altijd natuurlijk meteen met het kalmeren van de gemoederen: niets aan de hand mensen! Wantrouw uw overheid toch niet zo.
Zoals het er nu op lijkt, was er uiteindelijk inderdaad weinig aan concrete dreiging: het bestelbusje met gasflessen werd bestuurd door een dronken Spaanse monteur zoals het nu lijkt, en de dreiging kwam van een boerenzoon uit Brabant. Alles is met een sisser afgelopen dus.
Maar het had heel anders kunnen zijn helaas. Daarvoor kan ik nog het beste dit stuk uit het pamperende artikel van de NOS zelf gebruiken:

Een Spaans bestelbusje met gasflessen, bestuurd door een dronken man die onhandig heen en weer rijdt in een straat op een paar honderd meter van de Maassilo, waar kort geleden een concert is afgelast vanwege terreurdreiging. En dat na een tip van de Spaanse politie en nog geen week na de aanslag in Barcelona.

De NOS gebruikt dit om te laten zien hoe alles (nouja, de dikgedrukte stukken) wel erg wees op een zeer reële terreurdreiging, om vervolgens te betogen dat mensen véél te snel conclusies trekken: het bleek uiteindelijk allemaal toeval te zijn. En daarna volgt een betoog tegen mensen die, net als bij de aanrijding in Amsterdam destijds, niet geloven dat het niét om een aanslag ging.
Geloof ik dat Amsterdam wel een aanslag was? Nee. Geloof ik dat het in Rotterdam wel zo was? Als ik de feiten zo bekijk niet. Maar hebben mensen het recht om te twijfelen aan conclusies van de politie en de overheid? Volgens de NOS niet - hoe kan het ook anders - maar wat mij betreft: absoluut.
Sterker nog, een bevolking die kritisch is op haar overheid vormt een gezonde maatschappij, waarin men zich niet zomaar laat afschepen door leugens van een kleine elite die de waarheid naar haar hand draait. Het zou toch wat zijn als we hier de woorden van Mark Rutte en zijn vriendjes als zoete koek zouden slikken: ik wil niet denken aan hoe ons land er dán uit zou zien op dit moment. De mogelijkheid tot een levendige discussie is misschien wel hét belangrijkste criterium voor een vrije en democratische samenleving. Maar ja, probeer dat maar eens uit te leggen aan onze staatsomroep...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten