Trouw doet politiek-correct: 'kankerjood' moet kunnen

Geen categorieokt 13 2014, 16:00
Joden moeten gewoon niet met een keppeltje door de Schilderswijk lopen.
Volgens dagblad Trouw is het de schuld van de Joodse Fabrice dat hij voor 'kankerjood' is uitgescholden toen hij samen met een cameraploeg van de EO een rondje maakte door de Haagse Schilderswijk (u weet wel, die wijk waar flink wat antisemitisch gespuis vandaan komt). Hij droeg namelijk een keppeltje. Oei, wat dom van die man, zeg. Had 'ie moeten weten.
In het artikel uit de serie 'bericht uit de Schilderswijk' (dat bedoeld is om de "kleurrijke Schilderswijk" vooral positief in het nieuws te brengen) vergoelijkt Trouw-verslaggever Perdiep Ramesar het incident tegen de Joodse Fabrice uit de allochtone achterstandswijk. Eigenlijk zou het me niet moeten verbazen dat de media dit soort stukken publiceren - de media zijn immers links en zo politiek-correct als wat - maar toch sta ik er iedere keer weer van te kijken. 

De joodse Schilderswijker Fabrice werd door de kersverse EO-verslaggever Danny Ghosen - voorheen PowNews - uitgenodigd om een keppeltje op te doen en met cameraploeg en verslaggever met microfoon door de wijk te lopen. En er gebeurde wat Ghosen hoopte dat gebeurde: de wandelende Fabrice werd uitgescholden voor 'kankerjood' en hij werd afgesneden door een Marokkaanse jongen op een scooter.

 Wat vreselijk, denken we dan allemaal, een joodse man mag niet met zijn keppeltje op door de Schilderswijk wandelen, want anders wordt hij uitgescholden en belaagd door de Marokkaanse straatjongeren die overwegend van islamitische huize komen. Maar dit verhaal behoeft de nodige nuancering, want ook dit is zoals het altijd in de Schilderswijk is: niets is wat het lijkt.

Werkelijk, nuancering omdat "niets is wat het lijkt"? Volgens Ramesar is het "altijd" zo in de Schilderswijk dat beeld en werkelijkheid niet overeen komen. Oftewel, als er iets gebeurt dat niet past in het beeld dat Ramesar van Trouw graag schept van de Schilderswijk (zoals Jodenhaat onder de islamitische bevolking), dan zegt hij gewoon dat er nuancering nodig is en dat niets is wat het lijkt.
Veel politiek-correcter wordt het niet, zou je denken. Nou, wél dus. De Joodse Fabrice had gewoon niet met een keppeltje over straat moeten gaan. Voor de zekerheid zegt Ramesar nog even dat "de demonstraties geen excuus [zijn] voor het wangedrag jegens een joodse man", maar dan voegt hij er meteen aan toe:

Fabrice is geen onbekende in de Schilderswijk. Hij wordt door buurtbewoners gezien als een 'notoire overlastveroorzaker'. "Deze man is vervelend, hij maakt geregeld ruzie en dat is echt niet vanwege zijn joodse achtergrond,, zegt een buurtbewoner. "Buurtbewoners vinden hem een moeilijke gast. Hij is een van de dorpsgekken in de Schilderswijk", zegt een tweede wijkbewoner. "Dat er zo op hem is gereageerd door Marokkaanse jongens is niet vanwege zijn keppeltje, het is vanwege zijn eigen gedrag voordat hij door de camera werd opgenomen," zegt een andere Schilderswijker. "Hij is ook bekend bij de politie in de wijk."

Wat een walgelijk politiek-correct flutartikel. Er is geen enkel excuus om een Joodse inwoner van de Schilderswijk uit te maken voor een 'kankerjood', of hij nou wel of geen lastige buurtbewoner is. Zo'n Marokkaan op een scooter had bijvoorbeeld ook gewoon even naar Fabrice en de cameraploeg kunnen lopen om te zeggen dat Fabrice in de ogen van sommige buurtbewoners lastig is. Nee, er wordt meteen geroepen dat hij een 'kankerjood' is.
Het antisemitisme (onder moslims) is springlevend in Nederland, maar volgens Ramesar van Trouw kunnen we rustig gaan slapen, want "niets is wat het lijkt" in de Schilderswijk. Dan ben je niet alleen politiek-correct tot op het bot, dan ben je gewoon knettergek.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten