Trump: 'Als er iets ergs gebeurt is het de schuld van rechters!'

Geen categoriefeb 06 2017, 21:00
Donald Trump is lang niet te spreken over de federale rechter die eind vorige week implementatie opschortte van zijn inreisverbod voor mensen uit zeven islamitische landen.
Onmiddellijk na de uitspraak van de rechter in Seattle ging Trump al los op Twitter - de sociale media website die hij het liefst gebruikt om zijn persoonlijke standpunten naar buiten te brengen. Toen hij dat deed werd hij meteen bekritiseerd door de linkse media die beweerden dat hij de scheiding van machten daardoor op het spel zette. Dat was nogal aparte kritiek aangezien Barack Obama tijdens zijn presidentschap met enige regelmaat het Hooggerechtshof onder vuur nam. Eén keer deed hij dat zelfs tijdens zijn zogenaamde 'State of the Union' speech in het Congres. Daar waren de leden van het hoogste hof van Amerika zélf bij. Gek genoeg hadden linkse media daar toen geen enkel probleem mee.
Klik voor de grap even op de twee links in de paragraaf hierboven. Beide links leiden namelijk naar de New York Times, maar de houding van die progressieve krant is heel anders nu Trump het doet dan toen Obama precies hetzelfde deed.
Zoals we weten van Trump is hij gelukkig totaal niet onder de indruk van dit soort links gehuilebalk. Afgelopen nacht (Nederlandse tijd) ging hij dan ook gewoon weer los:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/828042506851934209
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/828342202174668800
"De rechter zet de deur open voor potentiële terroristen en anderen die ons kwaad willen doen," aldus Trump in één tweet. "Slechte mensen zijn heel gelukkig [met deze uitspraak]."
Daarna ging hij door: "IK kan het gewoon niet geloven dat een rechter de veiligheid van ons land zo riskeert. Als er iets ergs gebeurt dan moeten jullie hem en de rechterlijke macht de schuld geven. Er is een vloedgolf gaande. Slecht!"
Vervolgens kondigde hij aan dat hij het verantwoordelijke ministerie opdracht had gegeven om een ieder die Amerika binnenkomt "heel goed te controleren. De rechtbanken maken dat werk erg lastig!"
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/828343072840900610
Nou ben ik zelf een groot voorstander van de scheiding der machten, maar ik heb echt helemaal niets met het hypocriete gezeur van links dat nu weer tranen met tuiten huilt omdat Trump van zich afslaat. Laten we wel wezen: de grote held van links, Franklin Delano Roosevelt, was vele malen erger. Hij beledigde rechters niet alleen voortdurend tijdens zijn presidentschap als ze zijn plannen niet steunden, maar dreigde op een gegeven moment zelfs om een hele horde nieuwe rechters tot het Hooggerechtshof te benoemen. Dit puur en alleen omdat het Hof de euvele moed had om zijn machtsgrepen te weerstaan (want meneer was een autocraat eersteklas).
Die man, FDR zoals hij vaak genoemd wordt, werd en wordt daadwerkelijk aanbeden door modern links, maar Trump die iets boos tweet zet zogenaamd het hele systeem op zijn kop. Laat me niet lachen. Links vindt een bemoeizuchtige president alleen maar een probleem als hij toevallig rechts is. Als hij links is, net als zij, vinden ze het juist geweldig en moedigen ze dit soort gedrag alleen maar aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten