Trump dreigt met heffingen over 505 miljard dollar aan Chinese export

Geen categoriejul 20 2018, 20:00
Je kunt zeggen wat je wil over Donald Trump of de handelsoorlog, hier is hij helemaal in z'n element! Hij is bereid om 'tot de 500 te gaan' waarmee hij doelt op heffingen over de totale Chinese export naar de VS. Via RTLZ.nl.
De handelsoorlog die volstrekt eenzijdig is begonnen door Trump op 6 juli, leverde toen al 25 procent aan importheffingen op, over 34 miljard dollar aan exportproducten. China sloeg natuurlijk direct terug met proportionele tegenheffingen.
Voor 30 augustus liggen er al weer een paar lijsten klaar met producten waarover importheffingen zullen worden geïnd. China liet ook direct weer weten dat zij wederom met gelijke maatregelen op zouden treden. Dit keer gaat het dan om een totale waarde van 200 miljard aan export vanuit China.
De hele reden voor deze reeks economische schermutselingen komt door Trump die China ervan beschuldigt oneerlijke industriële politiek te bedrijven. Regels omtrent intellectueel eigendom, waar ze in Amerika heel streng in zijn, lappen ze in China aan hun laars. Hierdoor zouden de Chinezen op oneerlijke wijze de Amerikanen willen inhalen op technologisch gebied.
Tot China haar markten op eenzelfde wijze als de Amerikanen openstelt en dezelfde regels omtrent intellectueel eigendom hanteert, zal Trump de druk blijven opvoeren. Of dit succesvol gaat zijn en China op haar knieën dwingt valt nog te bezien. Vooralsnog lijkt het vooral veel bijeffecten te hebben en ook de EU en anderen te raken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten