Trump Heights: Israël in de schijnwerpers door nieuwe nederzetting naar Trump te vernoemen

Trump Heights: Israël in de schijnwerpers door nieuwe nederzetting naar Trump te vernoemen

Negatieve publiciteit is ook publiciteit! Israël koos voor een opmerkelijke marketingstunt door haar nieuwe nederzetting op de Golanhoogten te vernoemen naar Amerikaanse president Donald Trump: Trump Heights. Dat meldt De Telegraaf.

Israëlische premier Benjamin Netanyahu onthulde vandaag 'op feestelijke wijze' een groot bord waar de naam van de nieuwe nederzetting op staat. Netanyahu voegde daar aan toe:

"Golan is van Israël en dat zal altijd zo blijven."

Trump kreeg natuurlijk een paar veren in de kont gestoken omdat hij zo pro-Israël en 'een goede vriend' is. Trump kondigde vorig jaar namelijk zijn erkenning aan, dat de Golanhoogten onderdeel zijn van Israël. Tegen de algemene opvatting van de internationale gemeenschap in, natuurlijk.

Een echte planning of begroting is er nog niet. Er staat dan ook nog geen enkel huis en het is momenteel niet veel meer dan een veroverde lap grond. Het lijkt Netanyahu dus vooral te doen te zijn om publiciteit, al is niet helemaal duidelijk voor wie de boodschap nou bedoeld is.

Trump zal gevleid zijn, Amerikanen vinden het vast ook dolletjes, Palestijnen zijn iets bozer dan normaal en de rest van het Midden-Oosten heeft de ogen meer op Iran gericht dan het stukje woestijn dat nu Trump Heights heet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties