Trump keihard de aanval in op oud-FBI baas James Comey: 'Van het padje, totaal niet slim, slechtste FBI-directeur ooit!'

Trump keihard de aanval in op oud-FBI baas James Comey: 'Van het padje, totaal niet slim, slechtste FBI-directeur ooit!'

Het blijft leuk om te zien hoe Donald Trump Twitter gebruikt om zijn tegenstanders aan te pakken.

In het verleden zou een president een persverklaring hebben doen uitgaan en misschien zelfs een persconferentie hebben belegd. Helaas is daar wel één klein probleem mee: je hebt het heft dan niet in handen. Journalisten kunnen je antwoorden spinnen, ze kunnen duidelijk bevooroordeelde vragen stellen, en ga zo maar door. En oh ja, als je het bij een persbericht houdt kunnen ze die gewoon negeren.

Dat is natuurlijk precies waarom Donald Trump zo actief gebruik maakt van Twitter. Ook vandaag weer. De Amerikaanse president is vanmorgen lokale tijd namelijk he-le-gaar losgegaan op James Comey, de oud-directeur van de FBI.

In een recent gepubliceerd boek (zijn memoires) beschrijft Comey (volgens zichzelf dan) zijn relatie met Trump. Kort gezegd komt het erop neer dat Trump in zijn ogen een malloot is die ook nog eens erg vriendelijk is met Rusland, wat Comey duidelijk ziet als een vijandelijke staat.

Trump is daar logischerwijze niet blij mee. In plaats van een persbericht te doen uitgaan of iets dergelijks slaat hij direct terug. Op Twitter.

En, oh ja:

Trump is duidelijk klaar met Comey. Natuurlijk is dat op zich geen nieuws. Wat wél nieuws is, is dat Trump zich zo ongelooflijk laat gaan op Twitter. Als je niet beter wist zou je bijna denken dat hij zich wel degelijk zorgen maakt over Comeys boek en het effect dat dit boek mogelijk heeft op zijn functioneren.

Aan de andere kant geldt ook dat de achterban nu weet wat hen te doen staat (als daar nog iets van onduidelijkheid over bestond): Comey kapotmaken. Aangezien Trumps achterban altijd bereid is om verbaal de strijd aan te gaan met zijn tegenstanders zal dat de komende tijd ongetwijfeld nog veel meer vuurwerk opleveren.

Oh, en wat Comey betreft: natuurlijk, Trump gedraagt zich écht niet op presidentiële wijze, maar het is ook al tijden duidelijk dat Comey hem bewust probeert te ondermijnen. Trump is geen heilige, maar Comey ook niet. De man heeft zijn positie gebruikt om Clinton te beschermen en Trump te beschadigen -- en doet dat nu nog steeds (zelfs nu hij niet langer FBI-directeur is).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties