Nederland op zijn smalst: betweters gaan los op Martijn Krabbé omdat zoon Bickel bier drinkt bij RTL Late Night

Nederland op zijn smalst: betweters gaan los op Martijn Krabbé omdat zoon Bickel bier drinkt bij RTL Late Night

Martijn en Bickel Krabbé bij RTL Late Night. Screenshot RTL.

"Drinkt bier op tv en is pas 17 lekkere opvoeding die gozer."

Nederland is bijna totaal ontkerkelijkt. De grootste stroming onder mensen lijkt te zijn 'ik denk dat er iets is, maar wat, geen idee.' Qua moraliteit is Nederland ook al bepaald niet ouderwets. Sterker nog, alles wat ook maar enigszins doet denken aan oude, traditionele, christelijke waarden wordt automatisch weggezet als 'middeleeuws.'

Gek genoeg betekent dit niet dat we als cultuur onze quasi-moreel superieure, betweterige houding hebben afgezworen. Case in point:

Bickel Krabbé, de zoon van Martijn Krabbé, kwam gisteravond kort onder vuur te liggen nadat hij in RTL Late Night te zien was terwijl hij bier dronk. Bickel zou volgens kijkers 17 jaar zijn en dus illegaal alcohol drinken.

Enkele voorbeelden van zeiksnorren die zichzelf veel te serieus nemen:

Oké, laat mij hier heel duidelijk over zijn: 99% van ons dronken bier voor we 18 jaar oud waren. We dronken als tieners -- en op bepaalde dagen flink veel ook. Die schijnheiligheid van de betweters kan me gestolen worden. Tieners drinken. Ze gaan uit. Ze vieren feest. Oh, en ze blowen ook.

Ja, echt.

Dat hoort nou bij de jeugd; bij het jong zijn, en zeker bij puberen.

Maar ja, dit is Nederland, en dus denkt iedereen dat ze a) een ander de wet moeten voorschrijven en b) dat ze beter weten hoe een kind opgevoed moet worden dan de ouders. Bemoeials.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties