Trump laat van zich horen: 'De bommen die gisteren zijn afgevuurd, zijn betaald door Obama'

Geen categoriejan 08 2020, 20:00
Vandaag sprak president Donald Trump over het conflict met Iran. Op zijn zachts gezegd liet Trump duidelijk merken dat er met hem en dus ook de Verenigde Staten, niet valt te sollen. De VS lieten haar tanden zien, maar willen verder geen militaire actie, nee ze zijn bereid een deal te sluiten. Een win-win voor beide landen, die trots tegen hun achterban kan vertellen dat zij dit mogelijk hebben gemaakt.
https://twitter.com/IvankaTrump/status/1214971560630640640?ref_src=twsrc%5Etfw
Iran claimde trots dat er tientallen doden waren, dit is volslagen onzin volgens de POTUS. Er zijn geen slachtoffers, niet aan Amerikaanse zijde maar ook niet aan Iraakse zijde. Wel kondigde hij direct nieuwe en zware sancties af, Iran wordt nu bij nek gegrepen door de VS.
Het was ook opmerkelijk dat Trump benadrukte dat de NAVO actiever moet optreden in het Midden-Oosten. Zelf heeft Trump geen zin meer om talloze Amerikaanse levens te verliezen in een woestijn ver weg van zijn eigen land. Trump is sinds zijn aantreden, een hardliner wat betreft de Atlantische lijn; wat wil zeggen dat Europa nu ook eens haar steentje moet gaan bijdragen.
Ook was er weer wat ruimte gereserveerd in de speech om op het beleid van de vorige administratie te kakken. Obama en zijn team hebben zo'n desastreus buitenlandbeleid gevoerd; dat de deal die ze hadden gemaakt met Iran de bommen van gisteren waren gefinancierd.
https://twitter.com/tomselliott/status/1214950939808940032?ref_src=twsrc%5Etfw
Voor alle 'woke' sneeuwvlokjes: goed nieuws, er komt geen derde wereldoorlog!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten