Trump promoot importtarieven maar weer: "Ze werken fantastisch, iedereen wil onze rijkdom weghalen"

Trump promoot importtarieven maar weer: "Ze werken fantastisch, iedereen wil onze rijkdom weghalen"

En dus moeten er importtarieven worden ingevoerd. Ofzo.

Donald Trump heeft vandaag op Twitter voor de zoveelste keer importtarieven verdedigd. Want, zegt de Amerikaanse president, andere landen proberen op grote schaal "welvaart" uit Amerika te slepen zonder daar iets voor terug te doen. Wij verrijken ons dus op kosten van de Amerikaanse burger. Ofzo.

"Als ze niet belast willen worden, laat ze hun producten dan maar produceren in Amerika," aldus Trump. Dan profiteert de Amerikaanse economie er direct van. Kiezen die buitenlandse bedrijven daar niet voor? Ook prima, dan betalen ze gewoon flink wat belasting, wat de Amerikaanse economie hoegenaamd ook ten goede komt (want Amerikaanse bedrijven worden 'beschermd' en de overheid krijgt meer geld binnen om vervolgens uit te kunnen geven).

Dan gaat hij verder:

Kortom, Trump wil de 'inkomsten' gebruiken om de staatsschuld af te lossen (haha, die is veel te groot, dat gaat echt nergens over) óf om de belastingen te verlagen voor Amerikaanse burgers zelf.

Maar wacht eens even. Als je de belastingen verlaagt neemt de staatsschuld toch toe?

Ah. Daar had meneer niet aan geacht.

Het echte trieste hiervan is natuurlijk dat importtarieven sowieso niet werken. Ze helpen helemaal niemand; de Amerikaanse economie niet en ook buitenlandse economieën niet. Iedereen lijdt eronder.

Blijkbaar begrijpt Trump dat niet en zet hij dit wanstaltige beleid gewoon door. Laten we hopen dat het ons op termijn niet te veel kost - en onze Amerikaanse vrienden ook niet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties