Egypte jaagt ISIS-mafketels massaal naar het hiernamaals

Egypte jaagt ISIS-mafketels massaal naar het hiernamaals

Heerlijk.

Zo, dat Egyptische leger weet blijkbaar wel hoe je om dient te gaan met terroristen:

Egypte claimt dat militairen en veiligheidsmedewerkers de afgelopen dagen 52 militanten in de Sinaï hebben gedood. Het leger liet in een verklaring weten dat ook ruim dertig voertuigen met wapens en munitie van de islamistische strijders zijn verwoest.

In februari begon Egypte aan een offensief tegen de extremisten in de Sinaï. Daarbij zijn onderhand al 300 terroristen naar het hiernamaals gejaagd.

Dat is ook maar goed ook, want de extremisten in kwestie zijn gelieerd aan ISIS. Het gaat dus niet om een stel irrelevante mafketels die niets voor elkaar krijgen, maar echt om professionele gekken die al op grote schaal leed veroorzaakt hebben. Geen wonder dat Egypte besloten heeft dat dit niet kan en dat er iets aan moet gebeuren.

Natuurlijk is de vraag wel of dit dan ook inhoudt dat Egypte meer gaat doen aan de invloed van de Radicale Islam in het hele Midden-Oosten. De grote islamitische universiteit in Caïro speelt daar jammer genoeg ook lang niet altijd een positieve rol in.

Misschien dat Al-Sisi daar ook eens iets aan kan doen.Want anders blijft het alleen maar bij symptoombestrijding.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties