Moreel superieure Jan Dijkgraaf gaat los op Clarence Seedorf omdat die bondscoach wordt van Kameroen

Geen categorieaug 05 2018, 15:00
Ach gossie. Mogen we nou helemaal niets meer doen voor landen waar de regering niet zo democratisch is als die van Nederland (hahaha!)?
Jan Dijkgraaf is een prima vent. Hij schrijft vaak reuze-interessante "briefjes" aan allerlei bekende en minder bekende figuren. Hij is scherp. En hij is ook nog eens betrokken bij een nieuwe papieren krant die, anders dan de meeste andere papieren krant, nadrukkelijk niet politiekcorrect is (of zegt te zijn).
Hartstikke leuk dus. Juist daarom is het wat merkwaardig dat meneer vandaag met een "briefje van Jan" komt aan Clarence Seedorf. Die is benoemd als nieuwe bondscoach van Kameroen, en dat zit Jan niet lekker. De reden? De heerser van dat land gedraagt zich opvallend als een dictator.

Op de Corruption Perceptions Index, de lijst die aangeeft hoe corrupt landen zijn, neemt Kameroen de 153ste plaats in. Ofwel: slechts 27 landen op de wereld zijn nóg corrupter. En de president, Paul Biya, is een 85-jarige baas die in 1982 de macht overnam van zijn voorganger El Hadji Ahmadou Ahidjo. Na de presidentsverkiezingen van 1984, die hij won, ontnam hij Ahidjo al zijn functies en liet hij hem bij verstek ter dood veroordelen. Onder druk van het westen stond hij vanaf 1991 ook andere partijen toe, maar de paar keer dat ie nadien verkiezingen hield (1992, 1997, 2004 en 2011) won hij glansrijk. Wat misschien iets te maken heeft met die corruptie, de afwezigheid van een vrije pers én de aanwezigheid van de Brigade Mixte Mobile, een geheime politie die gevangenissen beheert waar politieke gevangen verblijven.

Kortom: er is voor iemand met jouw inborst en je van God gegeven streven de wereld te verbeteren meer te doen dan nog vijf vrijblijvende kwalificatiepotjes en de eindronde van de Africa Cup.

Wat een onzin toch weer, zeg. Die man is niet de nieuwe ambassadeur van Kameroen bij de Verenigde Naties ofzo. Hij is de coach van een voetbalteam. Hij heeft dus helemaal niets te maken verder met de politiek of wat dan ook. Meneer traint voetballers. Punt. Einde verhaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten