Trump: 'We hebben Pakistan dom genoeg $33 miljard gegeven, maar daar komt nu een einde aan"

Geen categoriejan 02 2018, 8:00
Want het land herbergt terroristen.
Zo! Donald J. Trump heeft nieuwjaarsdag aangegrepen om maar weer eens lekker los te gaan op een land dat in theorie een bondgenoot van Amerika is, maar in de praktijk niet. Het gaat over Pakistan:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/947802588174577664
"Ze hebben ons niets dan leugens en bedrog gegeven," aldus Trump, "en denken dat onze leiders achterlijk zijn. Ze herbergen de terroristen die we opjagen in Afghanistan, zonder ons te helpen. Niet meer!"
Voor Pakistan zal die tweet als een donderslag bij heldere hemel komen. Islamabad is al jaren heel trots dat het wegkomt met dit dubbelspel. En als Amerika er iets van denkt te moeten vinden antwoorden de Pakistanen 'gewoon' dat het allemaal nog véél erger kan, en dat als Amerika dat wil ze het kan krijgen. Vervolgens maakt Washington steeds weer pas op de plaats.
Blijkbaar is dat vanaf nu anders. Trump heeft geen zin in dit soort hypocriete spelletjes en eist gewoon van landen als Pakistan -- die alleen nog overeind staan door Amerikaanse hulp -- dat ze écht meewerken. Doen ze dat niet, dan kunnen ze fluiten naar 'hun' geld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten