vlcsnap 2020 08 04 07h55m32s542

Trump wil komende week nieuwe opvolger Hooggerechtshof kiezen: 'waarschijnlijk een vrouw'

Geen categoriesep 20 2020, 9:00
Als het aan de Amerikaanse president Donald Trump ligt dan wordt er zo snel mogelijk een nieuwe opvolger voor het Hooggerechtshof aangewezen. Afgelopen week overleed rechter Ruth Bader Ginsburg, en voor de Trump-regering is dit een gouden kans om een progressieve zetel te bekleden met een conservatieve rechter. En zo gaat de strijd om het Hooggerechtshof - opnieuw - beginnen.
Eén verkiezingsbelofte is Trump zeker nagekomen en dat is de benoeming van meer conservatieve rechters in de VS. Inmiddels krijgt Trump de kans om zelfs een derde 'opperrechter' te installeren in het Hooggerechtshof.
Met het nieuws dat rechter Ginsburg was overleden ging de politieke machine bij beide partijen direct draaien. Ginsburg was geïnstalleerd door de Clinton-regering, en een zeer progressieve stem. Trump krijgt nu de kans om een stevig conservatief fundament te scheppen mocht hij niet worden herkozen. Wordt hij wel herkozen kan hij verder gaan met conservatieve benoemingen binnen het Amerikaanse rechtssysteem.
https://twitter.com/RyanAFournier/status/1307474251121864704?ref_src=twsrc%5Etfw
Trump heeft de Senaat verzocht om de voordracht zo snel mogelijk in behandeling te nemen, en aangezien de Senaat in handen is van de Republikeinen zullen zij alles op alles zetten om dit voor 20 januari - de dag dat Trump zijn functie moet neerleggen bij een eventueel verlies - te regelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten