Trump's Amerika groeit 20% harder dan de harde groei die al verwacht was!

Geen categoriejun 05 2018, 20:00
Is dát even een klap in het gezicht van de Democrats en alles en iedereen die maar eindeloos blijft zeuren over Amerikaanse president Trump!
Geerten Waling, columnist bij Elsevier Weekblad, chillt hem hard aan de Oostkust en doet verslag van de situatie daar in Trump's Amerika. Als we de getallen mogen geloven gaat het allemaal kéihard te goeie kant uit! 20 procent harder dan de snelle groei die al verwacht was. Vorige maand kwamen er zo'n 223.000 banen bij.
Dhr. Waling stelt echter al vrij snel een kanttekening bij dit goede nieuws want zoals iedereen weet profiteert de '1%' natuurlijk veel makkelijker en veel meer dan de onderste lagen van de samenleving. Hij beschrijft junkies, vetzakjes, schooiers, daklozen en zombies waar met een grote boog omheen gereden wordt door eenieder die zich ook maar een auto kan betalen. Als zijn beschrijving een beetje klopt lijkt het wel een dystopie zoals de film Robocop liet zien.
Ondanks dat deze kanttekening misschien wel zwaarder weegt dan het nieuws waar het artikel mee begon, toont het wel een zeker profielschets van de kiezer in de Verenigde Staten en het bleke toekomstperspectief van een groot deel van de Amerikanen. Beide leven strak langs elkaar heen en in totaal andere werelden. Een schrijnende segregatie van klassen bestaande uit 'huisje, boompje, beestje' enerzijds en 'cholestorol, alcohol, drugs en schulden' anderzijds. Gelukkig is er in ieder geval een begin gemaakt van een opwaartse trend!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten