Tsjechische president: 'De cultuur van deze immigranten is onverenigbaar met die van Europa'

Tsjechische president: 'De cultuur van deze immigranten is onverenigbaar met die van Europa'

Milos Zeman maakt van zijn hart geen moordkuil.

De Tsjechische president Milos Zeman is in een nieuw interview weer eens behoorlijk duidelijk geweest over zijn denkbeelden met betrekking tot massa-immigratie van (nep-) vluchtelingen uit het Midden-Oosten en Afrika. Gevraagd wat hij ervan vindt dat er no go-zones zijn voor de Franse politie in bepaalde steden antwoordde Zeman dat hij hier al jaren voor waarschuwt. Dat hele Europese multiculturalisme is wat hem betreft één groot fiasco.

"Ik heb jaren geleden al gezegd dat er een probleem was met zogenaamde no-go-zones, waar de politie 's nachts niet naartoe durven te gaan. Een boze lezer beschuldigde me ervan dat ik dit verzonnen had, dat die no-go-zones helemaal niet bestaan. Ik antwoordde hem door hem te vertellen dat als hij in Brussel is hij Molenbeek even moet bezoeken, en in Parijs St. Denis," aldus Zeman.

"Luister, vanaf het begin heb ik al gezegd dat de cultuur van deze migranten onverenigbaar is met de Europese cultuur. En ik denk dat de migranten dat zelf ook begrijpen, en dat de stijgende criminaliteitscijfers veroorzaakt zijn doordat we ruimte voor deze migranten gecreëerd hebben."

Maar, zegt Zeman, niet de immigranten maar Europese politici zijn verantwoordelijk voor deze situatie. "Het is onze eigen schuld," aldus de president. Gisteren las ik nog een onderzoek waarin gesteld wordt dat -- ik zeg niet dat ik het geloof, ik citeer de onderzoekers slechts -- er in Afrika honderd miljoen mensen wonen die naar Europa willen komen. Laten daar 10 procent van nemen, wat mogelijk een realistischer getal is. "

"Stel je voor dat er nog eens tien miljoen migranten naar Europa komen," ging Zeman verder, "door Spanje, door Frankrijk, ze hoeven niet via de nu bekende wegen te komen. En ik denk dat als de Europese Unie de kracht nu niet vindt om haar eigen grenzen te bewaken, waar ze het continu over heeft maar niets aan doet. Welnu, ik denk dat we, in dat geval, over een paar jaar die tien miljoen migranten erbij hebben gekregen."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties