Tuigblad NRC slaat weer toe met wanstaltige column van Youp van 't Hek

Geen categoriejul 26 2017, 11:00
"De minnaar van mevrouw Van der Staaij laat haar drie keer per week alle hoeken van haar gereformeerde twijfelaar zien..."
Dat de NRC dé krant van, voor en door grachtengordeldieren is wisten we al, maar blijkbaar is het tegenwoordig ook een tuigblad. Een andere reactie is namelijk niet mogelijk op de meest recente hersenspinsels van nep-cabaretier Youp van ’t Hek.
Youp vond het niet leuk dat SGP-voorman Kees van der Staaij een column had geschreven voor de Wall Street Journal. Daarin veegt Van der Staaij de vloer aan met de doodscultus die D66 geworden is… en met de belachelijke politiek die erop gericht is om iedereen die niet aan het perfecte wereldbeeld voldoet te ruimen: van chronisch zieken tot gepensioneerde bejaarden en, natuurlijk, kinderen met een ‘afwijking.’
Abonneer je hier op ons YouTube-kanaal en volg ons hier op Instagram!
Als reactie op die column laat Youp zich he-le-maal gaan. Hij noemt Van der Staaij “iemand die tragisch jong dementeert en daarom binnenkort wordt afgespoten.” Vervolgens stelt hij: “Als je zulke onzin gaat uitkramen als Kees nu doet dan is je leven gewoon voltooid en is het voor alle partijen beter dat je geruimd wordt.” Jawel, meneer Van ’t Hek wenst Van der Staaij dus dood. Omdat hij er een andere mening op nahoudt.
Linksextremisme in woord en beeld. Bedankt Youp.
Maar meneer — sorry, mag ik tegenwoordig nog wel ‘meneer’ zeggen? — Van ’t Hek was nog niet klaar. Nee, vervolgens sleepte hij Mevrouw Van der Staaij er ook nog even bij de haren bij. “Zijn echtgenote mevrouw van der Staaij,” schrijft Youp, “heeft enthousiast op de beslissing van de euthanasie-artsen gereageerd. Zij is al heel lang klaar met Kees en heeft sinds twee jaar een bruine minnaar die we vroeger een neger zouden noemen.”
En even later: “De minnaar van mevrouw Van der Staaij laat haar drie keer per week alle hoeken van haar gereformeerde twijfelaar zien en ze kraait dan van genot de halve Veluwe wakker.”
Om de Van der Staaijs nog even een schop na te geven eindigt hij met: “Ze doet met de minnaar alles wat God verboden heeft. En volgens mevrouw Van der Staaij is dat best veel. Alles wat van God niet mag is volgens haar hartstikke lekker.”
Het is een schandalig stuk, geschreven door een uitgerangeerde cabaretier. Klopt helemaal. Maar het echte schandaal is dat de NRC dit wanstaltige verhaal heeft gepubliceerd. In de politiek is er één gulden regel: van elkaars familieleden blijf je af. Nou ja, dat was zo. Tot nu toe. Want als een politicus er conservatieve denkbeelden op na durft te houden mag je zijn gezin wel degelijk kapot proberen te maken en tot op het bot beledigen.
Want ja, dat is de boodschap die de NRC afgeeft door die stuk van Youp te publiceren. En ondertussen roept diezelfde krant dat adverteerders GeenStijl moeten boycotten omdat ze daar zo ‘vrouwonvriendelijk’ zijn. Hypocrieter dan de grachtengordelmedia komen ze niet.
Dat was al bekend. Maar dat ze daar nu ook van het niveau tuigblad zijn? Dat is wel degelijk nieuws. Bedankt Youp, dat je dat even duidelijk hebt gemaakt zodat het hele land beseft dat het oude mediakartel tegenwoordig totaal gestoord is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten