Peiling EenVandaag: PVV naar 26 zetels, FVD naar 5!

Geen categoriejul 26 2017, 12:35
De populistische revolutie is gekomen.
"Uit het kiezersonderzoek onder het panel van GfK online, in opdracht van EenVandaag, blijkt dat de PVV sinds de verkiezingen een gestage groei doormaakt," laat de PVV vandaag trots weten in een persbericht. Heel gek is die trots niet: de PVV is volgens deze peiling de afgelopen weken namelijk van 20 zetels gestegen naar 26. Geen geringe prestatie -- al helemaal niet als je beseft dat de partij van Geert Wilders de het CDA en D66 daardoor kilometersver achter zich laat. Die partijen moeten namelijk genoegen nemen met respectievelijk 17 en 18 virtuele zetels.
En de VVD? Nou, dat is nog steeds de grootste partij van het land -- ja, ook virtueel -- maar Rutte verliest wel degelijk support. Als de verkiezingen nu waren zou de VVD 30 zetels binnenslepen. Daarmee is de VVD nog altijd 4 virtuele zetels groter dan de PVV, maar het is toch een fors verlies als je bedenkt dat er nog niet eens een nieuwe coalitie gevormd is.
Natuurlijk is deze peiling goed nieuws voor de PVV, maar Wilders en de zijnen zijn niet de enigen die duidelijk in opkomst zijn. Datzelfde geldt namelijk voor het Forum voor Democratie, van Thierry Baudet. Volgens EenVandaag zouden Theo Hiddema en Baudet er 3 nieuwe collega's bij krijgen als er vandaag verkiezingen waren. Dat is echt een topprestatie van een partij die zo nieuw is... en die continu tegen wordt gewerkt door de oude media. Baudet en Hiddema moeten het écht op eigen kracht doen. Blijkbaar doen ze dat met verve.
Bij de afgelopen verkiezingen kreeg het partijkartel een paar gevoelige klappen te verwerken, maar als je zo naar de peilingen kijkt wordt al snel duidelijk dat de volgende verkiezingen écht dreigen uit te lopen op een fiasco voor het oude establishment. Ik. Kan. Niet. Wachten. Laten we in vredesnaam hopen dat de formatie met ChristenUnie mislukt en dat er nog dit jaar nieuwe verkiezingen komen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten