Turkije en Rusland ruziën met bommen in Syrië: een kinderziekenhuis wordt er de dupe van

Geen categoriefeb 15 2016, 21:00
Syrië is momenteel de boksring waar Turkije en Rusland hun wederzijdse fittie uitvechten. Het gaat er kinderachtig tegen kinderachtig, maar ook hard tegen hard. Een kinderziekenhuis in de Syrische stad Azaz werd daar vandaag het slachtoffer van.
We kennen momenteel Syrië allemaal als het land waar het Westen een strijdt voert tegen ISIS, maar dat is slechts de oppervlakkige versie van het verhaal. De waarheid is immers dat er allerlei andere gevechten aan de gang zijn, en niet allemaal hebben ze te maken met het verwijderen van islamitisch terrorisme of het bestrijden van Assads moordregime.
Turkije en Rusland gebruiken het land ook als één groot slagveld om hun geopolitieke ontevredenheden tegenover elkaar gestalte te geven:

Op de achtergrond van het aanhoudende geweld in Syrië vechten Turkije en Rusland een verbale oorlog uit. De Russen beschuldigden de Turken er maandag van 'verse jihadisten en gewapende huurlingen' de grens over te sturen om Islamitische Staat en andere terroristische organisaties te versterken in Syrië. Volgens Turkije is Rusland niet bezig met het staakt-het-vuren, maar alleen met het steunen van het Syrische regime.

Ondertussen is Turkije ook begonnen met het beschieten van Koerdische troepen. De Koerden zijn juist bondgenoten in de strijd tegen ISIS, maar daar heeft Erdogan momenteel lak aan. Alles wat niet Turks is, kan op een loden ontvangst rekenen.
Rusland, ondertussen, vindt het aanvallen van ISIS ook niet zo'n prioriteit en focust liever op het uitroeien van de verschillende rebellenclubjes die nog altijd gebieden in Syrië in handen houden. Ondertussen gaat het onthoofden van onschuldigen en het opblazen van historische en cultureel gezien belangrijke gebouwen gewoon door. Rusland vindt dat kennelijk wel best.
De twee zijn zover afgedwaald van het eigenlijke hoofddoel van de internationale militaire interventie in Syrië, dat dit soort afschuwelijke dingen kunnen gebeuren:

Terwijl Rusland en Turkije ruziën over elkaars bijdrage aan het geweld in Syrië, zijn bij een 'bewuste' aanval op een door Artsen Zonder Grenzen gesteunde kliniek in Noord-Syrië maandag zeven mensen om het leven gekomen. Dit zegt de Franse hulporganisatie. Ook zou een kinderziekenhuis bij de Turkse grens zijn verwoest.

De medische post in de buurt van Maaret al-Numan, in de provincie Idlib, is volledig met de grond gelijk gemaakt. Acht medewerkers worden nog vermist, zegt Artsen Zonder Grenzen. Volgens de hulporganisatie zit het Syrische leger of Rusland achter de aanval.

En erger nog:

Hoofd van de missie van Artsen Zonder Grenzen, Massimiliano Rebaudengo, spreekt tegenover Reuters van een 'gerichte aanval op een medische faciliteit'. Door vier opeenvolgende inslagen zijn volgens hem 40 duizend mensen beroofd van zorg in het conflictgebied.

Er wordt hier dus gewoon een moord op de bevolking gepleegd. Genocide door Ankara of Moskou.. jottem!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten