Turkije zet Europa voor gek: laat hoogopgeleide Syrische 'vluchtelingen' niet doorreizen naar Europa

Turkije zet Europa voor gek: laat hoogopgeleide Syrische 'vluchtelingen' niet doorreizen naar Europa

Wij worden opgescheept met het laagopgeleide gajes.

Het zal niemand verrassen, maar het lijkt erop dat Turkije voor de zoveelste keer de afspraken met Europa negeert. Zoals Contra Magazin bericht (vertaling via EJ Bron):

Turkije en de EU maken ruzie over nog een centraal deel van het “vluchtelingenakkoord”: de keuze van de Syriërs die via het zogenaamde 1:1-mechanisme naar Europa mogen uitreizen. Meerdere Europese regeringen bekritiseren dat zich onder de opnamekandidaten opvallend veel zware gevallen zouden bevinden, bericht het weekblad “Der Spiegel”. In een interne EU-vergadering in Brussel merkte de vertegenwoordiger van Luxemburg op dat de eerste voorstellen uit Turkije opvallen veel “zware medische gevallen bevatten of vluchtelingen met een zeer lage ontwikkeling”.

Zoiets berichtte de Duitse staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, Ole Schröder (CDU), aan de commissie binnenlandse zaken van het Duitse parlement. Volgens gelijkluidende informatie uit Duitsland, Nederland en Luxemburg trokken de Turkse autoriteiten de afgelopen weken meermaals al verstrekte uitreisvergunningen op het laatste moment weer in. Meestal zou het om gezinnen zijn gegaan waarvan de vaders goed opgeleide ingenieurs, artsen of geschoolde arbeidskrachten waren.

Turkije heeft in de tussentijd laten weten aan de VN dat dit soort hoogopgeleide vluchtelingen niet meer via het 1:1 uitwisselingsmechanisme naar Europa mogen komen. Want Turkije houdt dit soort mensen veel liever zélf. Ja, wij in Europa worden opgescheept met kansloze types uit de ghetto's van Syrië terwijl Turkije hoogopgeleide Syriërs vasthoudt in Turkije; daar kunnen ze immers een 'bijdrage leveren aan de economie.'

Als we dan asielzoekers moeten opnemen in Europa, laat het dan dit soort types zijn. Maar neen, dat is te veel gevraagd voor Turkije. Want ach, als Erdogan ons een loer kan draaien zal hij dat never niet nalaten. Zo rolt de Turkse president/autocraat nu eenmaal.

Vaste lezers, die maar al te goed weten dat Erdogan Europa te pas en te onpas voor gek zet, zullen zich ongetwijfeld afvragen wanneer de EU nou eens terugslaat. Het antwoord daarop is, helaas: nooit. De EU bestaat namelijk uit louter kansloze figuren zonder ruggengraat. En ja, Erdogan weet wel hoe hij om moet gaan met dat soort types.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties