Ongelooflijke Steven Kruijswijk pakte roze Giro trui!

Geen categoriemei 21 2016, 19:00
Steven Kruijswijk, de Nederlandse wielrenner, heeft vandaag bewezen een echte podiumkandidaat (en misschien wel meer!) te zijn voor de Giro d'Italia, de Ronde van Italië. De Nederlander pakte vandaag namelijk de roze leiderschapstrui.
Ja, dat lees je goed: een Nederlander staat bovenaan in het klassement van de Giro en hij doet dat na de zwaarste bergetappe, niet ervoor.
https://twitter.com/ellenvdijk/status/734040840633524225
Natuurlijk wisten we al dat Kruijswijk goed was, maar dat hij alle favorieten eraf reed was alsnog een schok. Of eigenlijk: een blije verrassing. Er was namelijk echt geen houden aan voor de anderen. Alleen Esteban Chaves van Orica-GreenEdge kon meekomen met de Nederlandse klimmer. Alle andere favorieten moesten eraf.
Die Chaves staat nu derde in het klassement op 1:32 van Kruijswijk. Op de tweede plek staat Vincenzo Nibali, de Italiaanse favoriet die Kruijswijk vandaag dus niet kon bijhouden. Zijn achterstand in het algemeen klassement bedraagt nu 41 seconden. Dat was vroeger niet veel, zeker niet in een grote ronde, maar de tijden zijn veranderd. Nu kan elke seconde doorslaggevend zijn. Nibali zal dus zeker balen.
https://twitter.com/LottoJumbo_road/status/734042199315341312?ref_src=twsrc%5Etfw
Kijk hier de video van de laatste twee kilometer van de rit van vandaag en feest mee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten